Oslo til ny topp med solid Yara-oppgang

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

18-Sep-2017

  • Oslo til ny toppnotering
  • Yara opp på sterkt gjødselmarked, stanser ordrer i Europa
  • Brent stabil på 55,6 dollar, oljeaksjer stiger
  • Deutsche Bank oppgraderer Telenor til hold, hever kursmål

OSLO, 18 sep (Reuters) – Oslo Børs starter uken med nye bestenoteringer, drevet av en sterk norsk oljesektor og solid oppgang i Yara-aksjen YAR.OL.

Gjødselprodusenten løftes til de høyeste nivåene siden januar i fjor, drevet av bedre markedsutsikter med prisoppgang på gjødsel, ifølge analytikere Reuters har pratet med.

Investorkontakt Thor Giæver sier til Reuters at det har sluttet å ta imot nye ordrer på nitrater i Europa, et grep de ofte tar når det er veldig store prisøkninger i nitrogen, og denne gangen urea spesifikt.

Ifølge data fra Reuters har prisen på prillet urea med levering fra Svartehavet steget jevnt fra rundt 180 dollar per tonn i midten av juli til i overkant over 215 dollar per tonn torsdag forrige uke.

Giæver forklarer videre at ordrestoppen neppe vil påvirke leveringstakten til selskapet, men at det heller dreier seg om en “prisoptimalisering.”

Han sier at Yara forventer mer prisvolatilitet nå enn for noen år siden, mye på grunn av at Kina har endret seg fra å være en veldig stor og dominerende eksportør til å være under kostnadspress og dermed både produserer og eksporterer mindre enn før.

På Oslo Børs er Yara klart sterkest blant de mest omsatte med en oppgang på 4,6 prosent til 362,6 kroner.

Hovedindeksen.OSEBX er til sammenligning opp 0,7 prosent til ny bestenotering noensinne på 764,6 poeng.

Nordsjøoljen Brent noteres nær stabil på 55,6 dollar per fat, etter pen oppgang i forrige uke, som er nok til å trekke med seg den norske oljesektoren opp.

Aker BP AKERBP.OL, Aker Solutions AKSOL.OL og PGS PGS.OL er blant de sterkere oljeaksjene med pluss 1,4, 2,6 og 3,7 prosent.

Statoil STL.OL er opp 0,1 prosent.

DNB Markets inkluderer Aker AKER.OL i deres ukentlig portefølje med anbefalte aksjer mandag.

“Gjennom eierandelene i Aker BP, Aker Solutions, Ocean Yield og Kværner øker dette dermed eksponeringen inn mot olje-og oljeservicesektoren,” skriver meglerhuset.

Blant andre tungvektere løftes også DNB DNB.OL og Telenor TEL.OL 0,8 prosent og 0,7 prosent.

(Reporting by Henrik Stølen, editing by Ole Petter Skonnord)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer