Oslo stiger til ny rekord

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

05-Sep-2017

  • Oslo opp 0,4%
  • Frykten rundt Nord-Korea avtar
  • DNB tapte ankesak om gruppesøksmål i høyesterett, aksjen faller
  • PGS opp 6,7% uten nyheter

OSLO, 5 sep (Reuters) – Oslo Børs stiger til ny rekord tirsdag formiddag i takt med at frykten rundt helgens kjernefysiske prøvesprengning fra Nord-Korea avtar.

Blant de 25 mest omsatte aksjene på Oslo Børs er det kun DNB DNB.OL, Storebrand STB.OL og Norsk Hydro NHY.OL som faller.

For DNBs sin del opplyste Forbrukerrådet mandag ettermiddag at høyesterett forkastet anken fra DNB i forbindelse med gruppesøksmålet mot banken.

DNBs anke var et forsøk på å unngå at kundene skal kunne kreve tilbake 690 millioner kroner som de har betalt for mye i fondsgebyrer, skriver Forbrukerrådet i en pressemelding.

Forbrukerrådets påstand er at DNB markedsførte og tok seg betalt for en tjeneste (aktiv forvaltning) de ikke utførte. Forbrukerrådet er også tilkjent saksomkostninger med over 100.000 kroner.

DNB faller 0,4 prosent til 150 kroner.

Tungvekterne Yara YAR.OL og Statoil STL.OL trekker motsatt med oppgang på 0,9 prosent og 0,5 prosent.

I oljemarkedet stiger prisen på Nordsjøoljen Brent 17 cent for dagen til 52,5 dollar per fat og trekker med seg den norske oljesektoren opp.

PGS PGS.OL utmerker seg med en oppgang på 6,7 prosent til 16,3 kroner uten at det har kommet noen nyheter fra selskapet.

Seadrill SDRL.OL fortsetter også de siste dagenes kurssvingninger i etterkant av oppkjøpsspekulasjoner i sektoren, denne gang med en oppgang på 9,8 prosent.

I sum er hovedindeksen.OSEBX opp 0,4 prosent til nok en ny rekordnotering på 748,6 poeng. Så langt i år har hovedindeksen steget 9,4 prosent.

DNB Markets skriver i morgenrapporten at september har historisk vist seg å være en av de mer urolige månedene i aksjemarkedet.

“Til dels kan dette rett og slett skyldes at vi de siste tyve årene har hatt enkelte betydelige negative utenforliggende hendelser i denne måneden, men til dels kan det også skyldes at vi nærmer oss årsslutt og dermed at selskapene begynner å få knapt med tid til å innfri markedets forventninger,” skriver meglerhuset.

“Investorenes skepsis til innfrielse av kommuniserte kortsiktige målsettinger stiger, dermed beveger konsensus seg i motsatt retning og legger et press på kursene.”

Så langt i september er hovedindeksen opp rundt 1,2 prosent.

(Reporting by Henrik Stølen, editing by Ole Petter Skonnnord)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer