Oslo stiger i innspurten av svakeste uke siden april

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

08-Dec-2017

  • Oslo opp 0,4%
  • Oljeprisen stiger til 62,5 dollar
  • JP Morgan justerer opp kursmål på Statoil
  • DNB +2,0%, JP Morgan mener Basel 4 bedre enn ventet
  • Brexit-avtale fokus internasjonalt

OSLO, 8 des (Reuters) – Oslo Børs følger internasjonale markeder og en høyere oljepris opp etter tre strake dager på rad med fall, i innspurten av det som ligger til å bli den svakeste uken for norske aksjer siden april.

Selv med en oppgang på 0,4 prosent til 786 poeng fredag klokken 10.25, er hovedindeksen ned 1,6 prosent uken sett under ett.

Ikke siden 21. april har Oslo Børs falt mer i løpet av en uke.

Fredag bidrar oljeprisen, som stiger 30 cent for dagen til 62,5 dollar, til en positiv utvikling for norske oljeaksjer.

Aker Solutions AKSOL.OL, Subsea 7 SUBC.OL og TGS TGS.OL stiger mellom 0,4 prosent og 1,2 prosent.

Statoil STL.OL handles opp 0,1 prosent til 165 kroner. JP Morgan Cazenove justerer opp kursmålet på oljeselskapet til 170 kroner fra tidligere 165 kroner, og gjentar en nøytral anbefaling.

JP Morgan skriver i en analyse at utfordringen for europeiske oljeselskaper inn i 2018 blir overgangen fra kutt i investeringer, nedbetaling av gjeld og gjenoppretting av lønnsomhet, til en offensiv agenda med fokus på å maksimere kontantavkastning uten at det ødelegger kvaliteten i prosjektporteføljen.

Meglerhuset tror oljeprisene vil forbli volatil mellom 40 og 60 dollar per fat.

Av andre indekstunge aksjer bidrar DNB DNB.OL til dagens oppgang med pluss 1,9 prosent til 152,8 kroner, mens Telenor TEL.OL trekker ned med minus 0,5 prosent.

JP Morgan skriver at de nye Basel 4-reglene, som ble presentert torsdag, er signifikant bedre enn ventet og positive for europeiske banker.

Blant annet foreslår Basel 4-rammeverket en lavere enn ventet kapitaleffekt og en implementering fra 2022, som er et år senere enn forventningene, skriver meglerhuset.

Laksjeaksjene forlenger gårsdagens sektorfall med fokus på stigende tilbud og prispress.

Lerøy Seafood LSG.OL, Bakkafrost BAKKA.OL, Grieg Seafood GSFO.OL og Salmar SALM.OL er alle ned mellom 0,1 prosent og 0,6 prosent.

Europeiske børser stiger bredt i etterkant av at EU og Storbritannia har kommet til enighet om rammene for en avtale i forbindelse med at landet skal forlate unionen, og at de nå kan begynne handelssamtaler.

Fokus rettes også mot ettermiddagsdagens arbeidsmarkedstall fra USA for november.

“Denne gangen bør tallene være fri for orkanstøy og vi venter et bra tall i tråd med den underliggende trenden,” skriver Nordea Markets i morgenrapporten.

Ifølge en Reuters-undersøkelse blant økonomer er det ventet at den amerikanske økonomien skapte 200.000 nye jobber i November.

(Reporting by Henrik Stølen, editing by Terje Solsvik)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer