Oslo opp siste dag i svak måned

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.
31-Jan-2018 
  • Oslo opp 0,3%
  • Oljeprisen ned for tredje dag til 68,6 dollar, oljeaksjer stiger
  • Telenor-tall i tråd med forventningene i 4.kv
  • Credit Suisse gjentar kjøp av Subsea 7, salg av Aker Solutions

Oslo Børs stiger siste handelsdag i en svak uke og måned, mens børsens nest største selskap, Telenor TEL.OL er nokså flat etter kvartalstall og utsikter for 2018.

Telegiganten kunne vise til inntekter og et justert EBITDA-resultat mer eller mindre i tråd med forventningene i en Reuters-undersøkelse i forkant, mens nettoresultatet var noe svakere.

Samtidig sier Telenor at ambisjonene for 2018 til 2020 opprettholdes.

I 2018 spesifikt venter selskapet en organisk vekst i abonnements- og trafikkinntekter på 1-2 prosent, en organisk EBITDA-vekst på 1-3 prosent og investeringer ekskludert lisenser og spektrum på 18-19 milliarder kroner.

Styret foreslår også et utbytte på 8,10 kr per aksje for 2017, rett i overkant av forventningene på 8,04 kroner.

Både Norne, Arctic Securities og Jefferies konkluderer med at rapporten til Telenor var omtrent som forventet, og at guidingen var hakket sterkere enn antatt.

Norne mener det er noe oppsidepotensial i konsensusestimater, men ser for seg kun små endringer for egen del.

Arctic fastslår at den noe bedre EBITDA-guidingen kommer etter lavere inntekter i Norge (Phonero) og høyere kostnader i Thailand.

Norske oljeaksjer henter kun inn deler av gårsdagens kursras, som kom parallelt med at oljeprisen falt under 69 dollar for første gang på en ukes tid.

Onsdag noteres Brent for levering i mars ned for tredje dag på rad til 68,6 dollar per fat.

Statoil STL.OL, Aker BP AKER.OL og DNO DNO.OL er opp 0,1 prosent, 0,8 prosent og 1,5 prosent. Aker Solutions AKSOL.OL og Subsea 7 SUBC.OL stiger 0,2 prosent og 0,1 prosent.

Credit Suisse hever kursmålet på de to sistnevnte til henholdsvis 35 kroner og 150 kroner, men gjentar en salgsanbefaling på Aker Solutions og outperform-anbefaling på Subsea 7.

For Aker Solutions’ del påpeker Credit Suisse at Norge var et av få lyspunkter i 2017 og at selskapet dro nytte av sin ledende posisjon i en rekke kontrakter med Statoil og Aker BP.

På kort sikt ser meglerhuset likevel færre kontraktstildelinger, som gjør at meglerhuset må fokusere internasjonalt hvor det ser fullstendig marginalisert ut i forhold til Technip og Onesubsea.

I sum stiger hovedindeksen 0,3 prosent til 811,6 poeng, men ligger likevel an til et fall på halvannen prosent uken sett under ett og en nedgang på rundt 0,4 prosent måneden sett under ett.

(Reporting by Henrik Stølen)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer