Oslo opp siste dag før jul i en av årets beste uker

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

22-Dec-2017

  • Oslo opp 0,2%
  • Olje ned fra høyeste nivåer siden 2015 til 64,7 dollar
  • Statoil opp til sterkeste nivåer siden september 2014
  • Odfjell Drilling stiger etter riggkontrakt
  • Otello faller etter resultatvarsel for AdColony-enhet

OSLO, 22 des (Reuters) – Oslo Børs stiger forsiktig siste handelsdag før jul i det som ligger an til å bli blant årets tre beste uker for norske aksjer.

Med en oppgang på 0,2 prosent til 809,2 poeng, har Oslo Børs steget 2,4 prosent uken sett under ett. Det er den sterkeste uken for hovedindeksen siden juli.

Oljeprisen, som har vært blant de viktigste driverne denne uken, faller tilbake 20 cent fra de høyeste nivåene siden juli 2015 til 64,7 dollar per fat, drevet av økt amerikansk oljeproduksjon og en forventet gjenåpning av den stengte oljerørledningen i Nordsjøen i januar.

Norske oljeaksjer holder seg for det meste i pluss med videre oppgang for Aker BP AKERBP.OL, Aker Solutions AKSOL.OL og Subsea 7 SUBC.OL på henholdsvis 1,0 prosent, 1,8 prosent og 0,6 prosent.

En rekke kontraktstildelinger i forbindelse med nye feltutviklingsplaner har sørget for en sterk periode i den norske oljesektoren.

Børsens desidert største selskap, Statoil STL.OL, stiger videre for tredje dag på rad til de høyeste nivåene siden september 2014 med en oppgang på 0,6 prosent til 175,6 kroner.

Odfjell Drilling ODLL.OL handles opp 3,1 prosent til 36,3 kroner. Riggselskapet opplyste etter stengetid torsdag at det er tildelt en tolvmånederskontrakt for riggen “Deepsea Stavanger” under bore- og brønnalliansen det inngikk med Aker BP i november.

Kontrakten er ventet å starte så fort riggen er tilbake fra Sør-Afrika, hvor den jobber på en kontrakt med Total, med forventet oppstart i andre kvartal 2019.

Verdien av den faste perioden av kontrakten er 105 millioner dollar, opplyser Odfjell.

“Samarbeidsavtalen mellom de to selskapene er ment å dekke Aker BPs behov for semi-rigger i en periode på 5+5 år og avtalen innebær er at Odfjell stiller kapasitet tilgjengelig til markedsmessige betingelser etter hvert som behovene oppstår,” skriver DNB Markets i morgenrapporten.

Meglerhuset har en kjøpsanbefaling på Odfjell med kursmål på 40 kroner per aksje.

Motsatt faller Otello Corporation etter at det varsler at datterselskapet AdColonys inntekter vil bli mellom 5 og 10 prosent lavere i fjerde kvartal 2017 sammenlignet med tredje kvartal.

Samtidig opplyses det at AdColonys konsernsjef Will Kassoy fratrer sin posisjon umiddelbart og Otellos konsernsjef Lars Boilesen overtar som midlertidig sjef.

På den positive siden opplyser Otello at Adcolonys restrukturering, som ble annonsert i tredje kvartal, har vært vellykket og at det venter å starte 2018 med en kostnadsbase som er 40 prosent lavere enn for ett år siden.

Aksjen faller 5,3 prosent til 25,1 kroner.

(Reporting by Henrik Stølen, editing by Terje Solsvik)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer