Oslo opp med utlandet, Aker BP sterk

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

01-Sep-2017

  • Hovedindeks +0,2%
  • Aker BP oppgraderes av Barclays
  • Frontline: CEO øker eksponering med 150.000 aksjer
  • Svakt i laks
  • Brent $52,6, ned i London, men opp fra stengning i Oslo
  • Ute: Sterke industridata fra Asia, payrolls fra USA kl. 1430

OSLO, 1 sep (Reuters) – Norske aksjer stiger med utlandet fredag og Aker BPAKERBP.OL er i føringen etter at Barclays hever kursmålet til 175 kroner fra 140 og anbefalingen til likevekt fra undervekt.

Oljeprisen er 30 cent lavere i London på 52,7 dollar per fat, men likevel 60-70 cent høyere enn ved stengning i Oslo torsdag.

Bensinprisene i USA, og verden over, fortsetter derimot å stige etter Orkanen Harvey som har satt rundt en fjerdedel av USA raffinerikapasitet ut av spill.

Statoil STL.OL og DNO DNO.OL noteres ned henholdsvis 0,1 prosent 1,2 prosent. Også i oljeservice er det blandet med oppgang i Aker Solutions AKSOL.OL og Subsea 7 SUBC.OL, mens PGS PGS.OL og TGS TGS.OL faller.

I Frontline FRO.OL inngår administrerende direktør Robert Hvide Macleod en TRS-avtale (total return swap) på 150.000 underliggende Frontline-aksjer med utløpsdato 30. november og TRS-pris på 39,56 kroner.

Tankrederiet som har falt 8 prosent etter kvartalstall tidligere i uken stiger 0,5 prosent til 39,2 kroner.

Spotmarkedet er for tiden elendig og gir under 10.000 dollar per dag som følge av mange nye skip inn i markedet, noe som ventes å fortsette å presse markedet de nærmeste kvartalene.

Hydro NHY.OL stiger 0,5 prosent sammenfallende med at aluminiumsprisen løftes til 2136,5 dollar per tonn, som er det høyeste siden februar 2013.

Gode industridata fra både Kina, Japan, India og Taiwan bidrar til å støtte priser.

På minussiden er de fleste lakseaksjene med press på både priser og et marked preget av lakselus og lite vekst. Prisforventninger til neste uke kommer fredag ettermiddag.

Før det faller LerøyLSG.OL, GriegGSFO.OL, BakkafrostBAKKA.OL og Marine HarvestMHG.OL 0,3 til 2 prosent.

I sum stiger hovedindeksen.OSEBX 0,2 prosent til 741,7 poeng, og følger europeiske og asiatiske markeder opp.

Senere fredag kommer payrolls-data fra USA.ECON

(Reporting by Ole Petter Skonnord)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer