Oslo ned med utlandet på Nord-Korea frykt

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

09-Aug-2017

  • Oslo ned 0,4%
  • Brent opp til $52,3/fat
  • Bred nedgang blant OBX-selskapene
  • DNO får Tawke-betaling

OSLO, 9 aug (Reuters) – Oslo Børs følger internasjonale markeder ned onsdag i et nervøst sentiment preget av uro rundt den økte spenningen mellom USA og Nord-Korea.

Utover formiddagen faller europeiske børser videre etter hendelsen i Paris hvor en gruppe soldater ble påkjørt av en bil. Mye tyder på at påkjørselen var en bevisst handling.

Hovedindeksen på Oslo Børs er ned 0,4 prosent til 739,3 poeng i 12-tiden, mens nordsjøoljen til samme tid handles for 52,3 dollar fatet, opp 15 cent fra start.

Blant de mest toneangivende selskapene her hjemme faller StatoilSTL.OL med 1,9 prosent til 147,5 kroner aksjen, mens DNB, Hydro og Yara alle er ned mellom 0,5 og 1,3 prosent.

Oljeselskapet DNODNO.OL melder onsdag at det har fått enda en utbetaling fra regionale kurdiske styringsmakter (KRG). Denne gangen er summen på 39,6 millioner dollar, hvorav 6,3 millioner dollar er nedbetaling av et utestående beløp som selskapet har til gode for tidligere produsert olje.

DNO har selv anslått at denne fordringen mot KRG er på rundt 1 milliard dollar, og ser man på nedbetalingene så langt i 2017 så får selskapet tilbake i snitt 6,5 millioner dollar av dette per måned, tilsvarende om lag 78 millioner dollar i året.

Analytikere Reuters har vært i kontakt med mener progresjonen i nedbetalingen slik den har fremstått det siste året går alt for sakte.

– Jeg har regnet litt på det og med dagens nedbetalingstempo så vil det ta nesten 20 år før de får nedbetalt den fordringen, så dette må akselereres, sier Teodor Sveen Nilsen i Sparebank 1 Markets.

Han understreker imidlertid at selv om han synes det går for sakte, så har de regelmessige betalingene fra KRG den siste tiden redusert risikoen som har vært priset inn i aksjen betydelig.

– Det har vært såpass bra regularitet det siste halvannet året så jeg tror at rabatten knyttet til risiko for at KRG ikke klarer å betale er vesentlig lavere nå enn tidligere.

– Det er en av grunnene til at jeg har kjøp på DNO, konstaterer han.

Også Trond Omdal i Pareto mener nedbetalingen går for sakte. Han tror imidlertid at en justering vil tvinge seg frem fortere enn tidligere ventet.

– Vi har antatt at den andelen av utbetalingene økes fra 2019, men jeg vil ikke utelukke at det går enda fortere etter at Genel for to uker siden meldte at de har fått justert sin kontrakt.

Genel-aksjen er opp mer enn 30 prosent den siste måneden, mye nettopp på grunn av den økte nedbetalingen fra KRG og Omdal tror flere av selskapene som opererer i Kurdistan vil følge etter.

I en oppdatering etter Genels kvartalsrapport forrige uke skrev Pareto at det venter en reprising av E&P-selskapene i Kurdistan.

– Det at Genel har klart å få til justeringer på sin avtale sannsynliggjør at det kan komme noe fra DNO også ganske snart, konstaterer han.

Pareto har en kjøpsanbefaling på DNO med et kursmål på 14 kroner aksjen, mens Sparebank 1 Markets har kjøp og et kursmål på 12 kroner.

Onsdag faller DNO med 0,2 prosent til 9 kroner aksjen på Oslo Børs.

(Reporting by Joachim Dagenborg, editing by Camilla Knudsen)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer