Oslo ned med utlandet på Nord-Korea-frykt siste dag i solid uke

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

22-Sep-2017

  • Oslo ned 0,3%
  • Ny geopolitisk uro etter trusler fra Nord-Korea
  • Hydro ned med lavere alu-pris, Berenberg gjentar hold
  • Oljeprisen stabil på 56,6 dollar
  • Pareto gjentar kjøp på laksesektoren

OSLO, 22 sep (Reuters) – Den geopolitiske uroen blusser opp igjen etter nye atom-uttalelser fra Nord-Korea, og skaper risikoaversjon og fall på globale markeder siste handelsdag i en ellers solid uke for norske aksjer.

Igjen prioriterer investorer å putte penger i antatt tryggere investeringer etter at Nord-Korea truer med å sprenge en hydrogenbombe i Stillehavet, som et svar på den stadig hardere retorikken fra den amerikanske presidenten.

Asiatiske markeder faller i kjølvannet av uroen, som også smitter over på europeiske aksjemarkeder fredag formiddag.

Oslo Børs slipper heller ikke unna, og faller 0,3 prosent til 769,4 poeng. Uken sett under ett ligger likevel an til å gi en oppgang på rundt 1,4 prosent.

Norsk Hydro NHY.OL er blant de svakeste OBX-aksjene med et fall på 2,3 prosent til 57,8 kroner. I sektoren faller da også prisen på aluminium med 1,4 prosent til 2126,5 dollar per tonn.

Berenberg anbefaler investorer å ta gevinst etter en solid kursoppgang i størrelsen 41-85 prosent så langt i år på aluminiumselskapene meglerhuset har dekning på.

Norsk Hydro er nå opp 39,7 prosent så langt i år, inkludert dagens fall.

Meglerhuset mener risikoen videre er vektet mot nedsiden, men anbefaler de som fortsatt ønsker eksponering mot sektoren å rotere fra Alcoa og inn i Norsk Hydro i stedet.

Meglerhuset gjentar en holdanbefaling på Hydro, men øker kursmålet til 59 kroner fra tidligere 55 kroner. Alcoa nedjusteres til salg.

Norsk Hydro er for øvrig den mest omsatte aksjen på Oslo Børs så langt fredag, tett fulgt av Yara YAR.OL, som handles ned 0,1 prosent til 364,1 kroner.

Selv med dagens fall har aksjen lagt på seg nye 5,1 prosent uken sett under ett.

I gjødselmarkedet holder prisen på prillet urea med levering fra Svartehavet seg stabil på 215 dollar per tonn etter sterkt prisoppgang den siste tiden.

Tidligere denne uken varslet selskapet at det stanset å ta imot nye ordrer på nitrater i Europa, et grep de ofte gjør når det er veldig store prisøkninger i nitrogen, og denne gangen urea spesifikt.

I den norske oljesektoren handles Statoil STL.OL, DNO DNO.OL og Aker BP AKERBP.OL 0,3 prosent, 0,2 prosent og 1,3 prosent lavere for dagen.

Nordsjøoljen Brent holder seg stabilt på 56,5 dollar per fat.

Noe oppmerksomhet får som vanlig lakseaksjene fredag i påvente av prisspådommer for neste uke. Pareto Securities gjentar for øvrig kjøp på samtlige aksjer med unntak av Bakkafrost BAKKA.OL, som nedjusteres til hold.

Med unntak av Bakkafrost med et fall på 0,8 prosent, stiger Marine Harvest MHG.OL, Lerøy Seafood LSG.OL, Salmar SALM.OL og Grieg Seafood GSFO.OL 0,1 prosent til 0,9 prosent.

(Reporting by Henrik Stølen, editing by Terje Solsvik)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer