Oslo ned med lavere oljepris etter fem dagers oppgang

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

04-Oct-2017

Oslo ned 0,3%

Oljeprisen faller til 55,6 dollar

Statoil og Scatec Solar går sammen om solenergisatsing i Brasil

Norne gjentar kjøpsanbefaling på Hydro, hever kursmål

OSLO, 4 okt (Reuters) – Oslo Børs tar en pustepause onsdag etter å steget fem dager på rad, tynget av lavere oljepris og fall for norske oljeaksjer.

Klokken 10.00 faller hovedindeksen tilbake 0,3 prosent fra rekordnivåer til 786 poeng, mens nordsjøoljen handles ned 41 cent for dagen til 55,6 dollar per fat.

Norske oljeaksjer faller bredt med seismikkaksjene PGS PGS.OL og TGS TGS.OL i tet med minus 1,4 prosent og 7,2 prosent.

DNO DNO.OL, Aker BP AKERBP.OL og Statoil STL.OL følger med nedgang på mellom 0,7 og 0,9 prosent.

Statoil opplyser onsdag at det har inngått en avtale om å kjøpe 40 prosent i det 162 megawatt byggeklare solprosjektet Apodi i Brasil fra Scatec Solar SSOL.OL.

I tillegg kjøper Statoil en 50 prosent andel i prosjektselskapet, som innebærer at selskapet kan delta i oppbygging og drift av solenergiprosjekter i framtiden.

Statoil betaler en samlet kjøpspris på 25 millioner dollar for å få tilgang til Apodi-prosjektet og prosjektselskapet. Bygging av solprosjektet starter i løpet av oktober, med sikte på å levere elektrisitet fra slutten av 2018, opplyser Statoil.

Samlet investeringskostnad for Apodi-prosjektet er anslått til 215 millioner dollar, som blir 65 prosent prosjektfinansiert og 35 prosent egenkapital, hvorav Statoils andel er rundt 30 millioner dollar.

– Potensialet for solenergi i Brasil er betydelig, og sammen med Statoil øker vi våre ambisjoner ytterligere i dette markedet, sier Raymond Carlsen, konsernsjef for Scatec Solar.

Scatec er blant dagens vinnere på Oslo Børs med en oppgang på 6,6 prosent til 45,4 kroner.

Blant andre tungvektere faller DNB DNB.OL og Telenor TEL.OL henholdsvis 0,6 og 0,5 prosent, mens Yara YAR.OL holder seg i pluss med 0,1 prosent.

Norsk Hydro NHY.OL faller tilbake 0,6 prosent til 59,5 kroner. Norne Securities gjentar onsdag en kjøpsanbefaling på selskapet og hever kursmålet til 67 kroner fra tidligere 62 kroner.

Norne øker deres prisestimater for aluminium med 100 dollar per tonn til 2.063 dollar per tonn for 2018 og 2113 dollar per tonn for 2019.

Meglerhuset skriver at selv om mye av effekten fra kinesiske kapasitetskutt med bedret markedsbalanse og økte priser er tatt ut, ser Norne fortsatt oppsidepotensial for langsiktige investorer.

 

(Reporting By Henrik Stølen)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer