Oslo ned for femte dag, Statoil bremser fallet

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

28-Nov-2017

  • Oslo ned 0,1%
  • Oljeprisen faller til
  • Statoil stiger, ser rom for mer kostkutt
  • Dof taper etter emisjon

OSLO, 28 nov (Reuters) – Statoil STL.OL stiger til tross for lavere oljepris og begrenser nedgangen på Oslo Børs, som faller videre for femte dag på rad tirsdag.

Den norske oljekjempen opplyser tirsdag at det skal etablere et nytt operasjonstøttesenter på land som vil bidra til økt sikkerhet, høyere verdiskaping og lavere utslipp fra selskapets installasjoner på norsk sokkel.

I et tiårsperspektiv er Statoils ambisjon at produksjonsøkningen fra Statoil-opererte felt kan tilsvare en samlet årlig verdiskapning i størrelsesorden 10 milliarder kroner før skatt, skriver selskapet

På selskapets årlige høstkonferanse i Oslo sier for øvrig finansdirektør Hans Jacob Hegge til Reuters at det er rom for ytterligere kostnadskutt på norsk sokkel.

Letesjef Tim Dodson gjentar separat selskapets tro på Barentshavet, til tross for skuffende leteboring i år, og varsler at det skal bores totalt mellom 25 og 30 brønner på norsk sokkel neste år, hvorav fem til seks er i Barentshavet.

I sum sier Dodson at neste års letebudsjett ikke kommer til å være ulikt letebudsjettet i 2017.

Aksjen løftes 0,5 prosent til 165,4 kroner.

Sparebank 1 Markets skriver i en analyse at konsensusforventningene til Statoils capex-estimater de neste tre årene er litt for lave og reflekterer ikke at E&P (lete-og forbruk) er en syklisk industri.

For perioden 2016 til 2020 venter konsensus en capex-vekst på 15 prosent, ifølge meglerhuset som tror at Statoil vil oppjustere capexguidingen på kapitalmarkedsdagen i februar noe, blant annet grunnet høyere leverandørpriser.

Sparebank 1 Markets er litt mindre sikker på at investorer burde være undervektet i Statoil på kort sikt, ettersom aksjekursen har vært noe svakere enn sammenlignbare selskaper den siste tiden i tillegg til at gårsdagens transaksjon med Total ser ut til å være en god avtale.

Meglerhuset har en salgsanbefaling på Statoil med kursmål på 150 kroner.

DNB Markets gjentar sin kjøpsanbefaling på Statoil sammen med Aker BP og DNO, og skriver at det norske markedet utmerker seg med å være det eneste i norden hvor estimatene på aggregert basis har blitt oppjustert gjennom perioden fra utgangen av september når det oppsummerer rapporteringssesongen.

Ifølge DNB skyldes det i all hovedsak økte forventninger til energisektoren hvor Statoil, Aker Bp og DNO er de viktigste bidragsyterne sammen med oljeprisutviklingen.

“Vårt oljeprisestimat for 2018 ligger på 60 dollar per fat. Det innebærer at det i etterkant av torsdagens OPEC-møte kan være noe ytterligere oppside i forhold til forventningene til 2018,” skriver meglerhuset.

DNO og Aker BP er sammen med Statoil blant selskapene som går mot strømmen tirsdag med oppgang på 1,6 prosent og 0,2 prosent.

Et fat nordsjøolje handles ned 43 cent for dagen til 63,4 dollar, mens hovedindeksen er ned 0,1 prosent til 792,1 poeng.

Dof DOF.OL, er dagens taper med et fall på 17,7 prosent til 0,65 kroner etter at det henter 500 millioner dollar i en rettet emisjon til 0,60 kroner per aksje.

(Reporting By Henrik Stølen, editing by Camilla Knudsen)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer