Oslo følger utlandet ned etter to dager i pluss

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

20-Dec-2017

  • Oslo ned 0,15%
  • Oljeprisen uendret på 63,8 dollar
  • Kepler Cheuvreux starter dekning på BWO med kjøp
  • Gjentar kjøp på REC Silicon
  • Trumps skattereform vedtatt i Senatet tirsdag

OSLO, 20 des (Reuters) – Oslo Børs følger internasjonale markeder ned onsdag formiddag etter to dager på rad med oppgang.

For de aller tyngste kursdriverne for Oslo Børs er det en blandet utvikling, med Statoil STL.OL og DNB DNB.OL opp 0,7 prosent og 0,4 prosent, mens Telenor TEL.OL og Yara YAR.OL begge handles ned drøye 1 prosent.

BW Offshore BWO.OL peker seg ut positivt med en oppgang på 5,6 prosent til 32,2 kroner.

Kepler Cheuvreux tar onsdag opp dekning på selskapet med en kjøpsanbefaling og kursmål på 38 kroner.

Kepler Cheuvreux skriver at langtidskontrakter skaper god visibilitet og dekker 80-95 prosent av meglerhusets EBITDA-estimater i perioden 2018 til 2020.

BW Offshore har kun en håndfull enheter som nærmer seg kontraktsslutt og hvor estimater er avhengig av at opsjoner blir utøvd, ifølge meglerhuset.

Selv om kontraktsdekningen er signifikant ned fra toppen i 2014, gir den nåværende fortsatt god visibilitet de kommende årene, skriver Kepler Cheuvreux.

Samme meglerhus gjentar også sin kjøpsanbefaling på REC Silicon REC.OL og hever kursmålet til 1,45 kroner fra tidligere 1,3 kroner på bakgrunn av høyere silisiumpriser og større sannsynlighet for underskudd av silisium i markedet i 2018.

I sum øker dette igjen sannsynligheten for at selskapets fabrikk i Moses Lake kommer tilbake til full kapasitet.

Rec sa i forbindelse med tredjekvartalstallene at fabrikken i Moses Lake fortsetter å kjøre på redusert kapasitet frem til handelskrigen mellom USA og Kina løses.

REC er klart sterkest blant OBX-selskapene med en oppgang på 6,5 prosent til 1,31 kroner.

I sum er hovedindeksen.OSEBX ned 0,15 prosent til 799,1 poeng. Nordsjøljen er så langt tilnærmet uendret på 63,8 dollar per fat.

Internasjonalt dreier det meste seg om at den nye amerikanske skattereformen ble vedtatt i Senatet tirsdag, og at det nå ligger til rett for at den kan være på plass allerede før årskiftet.

Europeiske aksjemarkeder følger asiatiske ned, noe analytikere forklarer med at den nye reformen allerede er priset inn.

(Reporting by Henrik Stølen)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer