Oslo Børs svakt ned i rolig handel

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

19-Sep-2017

  • Oslo Børs ned 0,1%
  • Internasjonalt avventes rentemøte i Fed onsdag
  • Oljeprisen opp til 55,7 dollar, blandet for norske oljeaksjer
  • Norwegian og Ryanair avbryter “feeder”-samtaler

OSLO, 19 sep (Reuters) – Oslo Børs faller svakt tilbake tirsdag og ser dermed ikke ut til å overgå mandagens rekordnivåer.

Klokken 14.48 er hovedindeksen ned 0,1 prosent til 762 poeng.

Nordsjøoljen stiger 23 cent for dagen til nær de høyeste nivåene på fem måneder på 55,7 dollar per fat, støttet av lavere produksjon fra OPEC-landene Saudia-Arabia og Irak i deres vedvarende forsøk på å stramme til markedet for å øke prisene.

Saudi-Arabia har som kjent sammen med enkelte ikke-Opec land som Russland, forpliktet seg å holde tilbake rundt 1,8 millioner fat olje daglig i 2017 og inn i neste år for å bedre markedsbalansen.

Oppgangen holdes imidlertid tilbake av økt skiferoljeproduksjon fra USA, som ikke er en del av denne avtalen, noe som ifølge analytikere er ventet å begrense oppsiden i prisene.

Amerikansk skiferoljeproduksjon er ventet å stige for den tiende måneden på rad, ifølge nye tall fra EIA mandag. Produksjonen fra syv såkalte “shale plays” er ventet å stige med nærmere 79.000 fat til 6,1 millioner fat olje per dag.

Blant norske oljeaksjer er Statoil STL.OL uendret på 152,7 kroner, mens Aker BP AKERBP.OL og DNO DNO.OL er opp 0,8 prosent og 3,2 prosent.

Noe oppmerksomhet får også Norwegian Air NWC.OL, uten de store kursreaksjonene, etter at flyselskapet sier det ikke lenger er i diskusjoner om en “feeder”-avtale med Ryanair etter å ha kommet til enighet om en tilsvarende avtale med easyJet.

Avbrytelsen av samtalene følger flere uoverensstemmelser mellom de to selskapene den siste tiden.

Selv velger Norwegian å fokusere på easyJet-avtalen.

– Det er et enormt potensial for flere passasjerer på våre langdistanseruter. Hvis vi bare får noen få prosent av deres passasjerer videre på våre langdistanseruter så er det et meget godt bidrag til vår operasjon, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik.

Førøvrig bekrefter både Samferdselsdepartementet og Norwegian opplysninger fra NRK om at norske og russiske myndigheter skal ha samtaler om sibirkorridoren til høsten. Dagens avtale fra 1956 gir SAS enerett på å benytte luftrommet over Sibir på ruter fra Skandinavia til Asia, noe Norwegian forsøker å endre på.

– Det som har vært viktig for oss er å få tydeliggjort det enorme potensialet for Norge som ligger i direkteruter. Vi ønsker å bidra til arbeidsplasser og verdiskapning i hele Norge, sier Skånvik.

– Vi snakker om tosifrede milliardbeløp i verdiskaping innad i Norge med de mulige direkterutene østover Norwegian har sett på frem til nå. Så for Norges del er det et kjempepotensial, og da tenker vi også direkteruter fra andre norske flyplasser i tillegg til OSL.

På Oslo Børs er aksjen opp 0,8 prosent til 229,4 kroner.

Internasjonalt rettes blikket mot morgendagens rentemøte i den amerikanske sentralbanken og signaler rundt nedtrappingen av de kvantitative lettelsene, mens en renteendring trolig ikke kommer før i desember.

(Reporting by Henrik Stølen og Joachim Dagenborg, editing by Terje Solsvik)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer