Oslo Børs: Svak oppgang i vente. Retningsløst i Asia, men den underliggende stemningen er fortsatt god.

Etter flere dager med oppgang valgte investorene i Asia å ta en pust i bakken torsdag. Det er naturlig å anta at investorene i Europa vil gjøre det samme i dag. Når det er sagt, den underliggende stemningen i markedet er positiv.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,1%, eller innenfor intervallet [-0,1, 0,3]%.

Roger Berntsen – Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1,4 prosent i snitt onsdag.

Verdens børser, med de amerikanske i spissen, turet videre i går. Små selskaper, samt selskaper som har vært spesielt hardt rammet av Covid-19 pandemien ledet an, deriblant flyselskapet United Airlines (+12,5%).

Enn så lenge har den gradvise gjenåpningen av verdensøkonomien gått bra, noe som har brakt optimismen tilbake blant investorene. Mao. det verste kan være bak oss hva angår Covid-19 krisen.

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte opp 0,5 prosent i natt.

Etter flere dager med oppgang valgte investorene i Asia å ta en pust i bakken torsdag. Det er naturlig å anta at investorene i Europa vil gjøre det samme i dag. Når det er sagt, den underliggende stemningen i markedet er positiv.

Faren for ny tilbakegang er fremdeles tilstede, men gitt den ekstreme alvorlighetsgraden i Covid-19 situasjonen er myndigheter og sentralbanker klare til å stimulere ytterligere.

Det er for øvrig en kjensgjerning at en rekke selskaper og industrier som var svake før denne krisen brøt ut vil slite med å komme igjennom. Spesielt innenfor olje og oljeservice er dette tilfelle.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 39,2 dollar per fat, opp 0,1 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,49, mens 30-års renten i USA ligger på 1,54 prosent.

Etter planen skulle de store oljeprodusentene, med Saudi Arabia og Russland i spissen, avholde et digitalt møte i dag for å diskutere forlengelse av den eksisterende kuttavtalen mellom partene. Dette møte ser nå ikke ut til å finne sted, dog oljeprisen har ikke endret seg vesentlig som en følge av skuffelsen. Mao. forventer markedet at oljeprodusentene vil klare å holde sammen en god stund til gitt krisens størrelse og omfang.

Slik gikk det på Oslo Børs i går

Kommentar: Oslo Børs dundret videre onsdag

Roger Berntsen – Nordnet

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer