Gå til hovedinnhold

Oslo Børs: Svak oppgang i vente. Ny børsopptur i Kina. Nasdaq i ny all-time high. Resultatsesongen sparkes i gang her hjemme

Nasdaq indeksen (+1,4%) steg til ny all-time high i går, godt hjulpet av gigantselskapene Apple (+2,7%) og Amazon (+3,5%). De to nevnte selskapene steg også til ny all-time high. Nasdaq indeksen er for øvrig opp 16,9 prosent i år, mens S&P 500 er ned 1,9 prosent

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,1%, eller innenfor intervallet [-0,2, 0,4]%. OCY og KVAER i fokus på grunn av resultatfremleggelser

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1 prosent i snitt i går.

Nasdaq indeksen (+1,4%) steg til ny all-time high i går, godt hjulpet av gigantselskapene Apple (+2,7%) og Amazon (+3,5%). De to nevnte selskapene steg også til ny all-time high. Nasdaq indeksen er for øvrig opp 16,9 prosent i år, mens S&P 500 er ned 1,9 prosent.

Utviklingen på de amerikanske børsene må sees i lys av at en håndfull store selskaper har dratt mesteparten av oppgangen. Dette er selskaper som har en forretningsmodell som ikke har blitt rammet av COVID-19 krisen. Faktisk har mange av selskapene, deriblant Amazon (netthandel) og Netflix (strømmetjeneste) profitert på at verden ble stengt ned tidligere i år.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte opp 0,9 prosent i snitt i natt.

Børsene i Kina har steget hver dag denne uken uten særskilte nyheter. Dvs. nyhetsbildet har vært preget av overskrifter om økende smittetall globalt. Når det er sagt, dødstallene har ikke begynt å stige igjen.

Det er naturlig å anta, at økt smitte vil lede til økte dødstall, dog med noe etterslep. Verdens helseorganisasjon advarte for øvrig om dette tidligere i uken.

Resultatsesosngen for andre kvartal har nå startet. Her hjemme slipper de to første selskapene sine tall i dag – Ocean Yield og Kværner. I neste uke er det duket for flere tungvektere, deriblant Orkla, DNB, AKERBP, Gjensidige Forsikring mfl.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 43,2 dollar per fat, opp 0,4 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,36, mens 30-års renten i USA ligger på 1,39 prosent.

Bensinlagrene i USA falt i følge det amerikanske energibyrået, med 4,8 millioner fat i forrige uke. Dette var mer enn ventet, noe som er positivt for oljemarkedet. Økte smittetall derimot, er med på å skape usikkerhet om den videre utviklingen i oljeetterspørselen. Flere stater, spesielt sør i USA har måttet gjeninnføre strengere smittetiltak da smittebølge nr. 2, som nå skyller over verden, er større enn ønsket.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer