Oslo Børs: Svak oppgang i vente. Investorene venter at FED vil komme markedet til unnsetning

Blandede jobbtall fra USA fredag, bidro til solid aksjeoppgang før helgen (både i USA og Europa). Investorene, som har måttet ta inn over seg en rekke svake amerikanske makrotall den siste uken, tror nå FED (den amerikanske sentralbanken) vil komme markedet til unnsetning

OBX: 796 (+1,5%)S&P 500: 2952 (+1,4%)NASDAQ: 7982 (+1,4%)

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,1%, eller innenfor intervallet [0, 0,2]%.

Rentedrevet aksjeoppgang

Blandede jobbtall fra USA fredag, bidro til solid aksjeoppgang før helgen (både i USA og Europa). Investorene, som har måttet ta inn over seg en rekke svake amerikanske makrotall den siste uken, tror nå FED (den amerikanske sentralbanken) vil komme markedet til unnsetning med nye rentekutt før året er omme. Mao. fredagens oppgang skyldes ikke det faktum at økonomien i verden går bedre (tvert i mot), men at lavere renter gjør aksjer billigere (relativt sett) enn alternativene.

Oljeprisen derimot, er en god temperaturmåler på utviklingen i verdensøkonomien. Brent oljen står i skrivende stund i 58,3 dollar, vesentlig lavere enn nivåene vi hadde i forrige måned. Når det er sagt, dollaren har styrket seg i samme periode, noe som isolert sett, er positivt for norske oljeselskaper.

Denne uken starter for øvrig rapporteringssesongen for 3. kvartal i USA. Gitt at handelskrigen mellom USA og Kina fortsatt pågår, er det naturlig å anta at en rekke selskaper vil uttrykke bekymring for fremtiden. Her hjemme slipper de første selskapene sine kvartalstall i slutten av neste uke.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer