Oslo Børs: Svak nedgang i vente. Oppgang i Asia, men impulsene fra USA er svake

Positive makrotall fra Kina i natt bidro til optimisme blant de asiatiske investorene mandag. Hvorvidt dette vil hjelpe børsene i Europa i dag er enn annen sak, gitt at de amerikanske børsene avsluttet forrige uke svakt

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,1%, eller innenfor intervallet [-0,3, 0]%.

Trump med nye forhandlingsutspill

Positive makrotall fra Kina i natt bidro til optimisme blant de asiatiske investorene mandag. Hvorvidt dette vil hjelpe børsene i Europa i dag er enn annen sak, gitt at de amerikanske børsene avsluttet forrige uke svakt.

Handelskrigen mellom USA og Kina er fremdeles den største drivkraften i markedet, og fredag hintet Trump-administrasjonen om å begrense amerikanernes tilgang til å gjøre investeringer i Kina, eller i kinesiske selskaper. Kinesiske selskaper som er listet på de amerikanske børser falt ekstra mye på disse ryktene. Når det er sagt, den 10. oktober skal partene (USA og Kina) møtes til nye forhandlinger på aller høyeste nivå, derfor er det naturlig å anta at Trumps siste utspill kun er et forhandlingsutspill.

Oljeprisen er svakt ned fra fredagens nivåer, grunnet mindre geopolitisk frykt.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer