Oslo Børs: Svak nedgang i vente, men økt interesse for “solide” oljeaksjer

Oslo Børs steg på ny onsdag, godt hjulpet av Equinor som la på seg nesten tre prosent. Investorer verden over har de siste dagene vist stor interesse for oljeselskaper som antes å kunne levere stabile utbytter selv i dårlige tider.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,1%, eller innenfor intervallet [-0,3, 0,1]%.

Økt interesse for “solide” oljeaksjer

Oslo Børs steg på ny onsdag, godt hjulpet av Equinor som la på seg nesten tre prosent. Investorer verden over har de siste dagene vist stor interesse for oljeselskaper som antes å kunne levere stabile utbytter selv i dårlige tider. Equinor er et slikt selskap, gitt dets solide balanse, dets posisjon som premissleverandør av olje og gass til Europa, samt dets relativt stabile utsikter. Oljesektoren har for øvrig falt kraftig det siste året pga. dens sensitivitet til verdensøkonomien. En avmattende verdensøkonomi, slik vi er vitne til i dag, er generelt sett negativt for råvarer, inkludert olje (det gir lavere naturlig etterspørsel etter de enkelte råvarene). Når det er sagt, stadig lavere aksjekurser gir gode kjøpsmuligheter for den langsiktige investor, såfremt det aktuelle selskapet skulle evne å stå igjennom de dårlige tidene.

Direkteavkastning på seks prosent?

Equinor betaler et årlig utbytte (fordelt på fire kvartaler) som tilsvarer en direkteavkastning på ca. seks prosent. Dette gjør selskapet til et av de mest attraktive utbytteaksjene på Oslo Børs. Investors alternativer er i dag fraværende gitt de lave rentenivåene verden over. Mao. det er den “høye” direkteavkastningen i forhold til de “lave” rentene som gjør selskapet attraktivt.

Asia ned

De asiatiske børsene endte for øvrig ned i natt, noe som kan tenkes å påvirke europabørsene i dag, i alle fall i åpningsminuttene.

Merk! Undertegnende eier aksjer i Equinor

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer