Oslo Børs: Rolig start i vente. Investorene venter på nye signaler i handelskrigen

De asiatiske børsene endte relativt flatt onsdag, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Investorene venter nå på nye signaler hva angår handelskrigen mellom USA og Kina, en “krig” som nylig har økt i omfang.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,1%, eller innenfor intervallet [-0,3, 0]%.

Investorene søker “trygge havner”

De asiatiske børsene endte relativt flatt onsdag, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Investorene venter nå på nye signaler hva angår handelskrigen mellom USA og Kina, en “krig” som nylig har økt i omfang. De amerikanske børsene endte for øvrig ned i går, da mange investorer valgte å søke “trygge havner” som statsobligasjoner med lang løpetid.

Fallende renter gjør utbytteselskaper mer attraktive?

Når etterspørselen etter obligasjoner, dvs. rentepapirer, øker så faller rentene. Tiårsrenten i USA står nå i 1,49 %, mens 30års renten har falt under 2 %. Når det er sagt, i en verden der rentene faller vil “solide” selskaper med stabile utbytter fremstår mer og mer attraktive. Mao. det kan tenkes at investorene etterhvert vil vise interesse for kvalitetsselskaper med forutsigbar utbyttekapasitet.

Selskaper i fokus

Kongsberg Gruppen, NEL og Scanship Holding har alle levert kvartalstall i dag, noe som vil prege aksjene i åpningsminuttene.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer