Oslo Børs: Rolig start i vente (for første gang på tre måneder). Oljeprisen over 30 dollar per fat.

S&P 500 (verdens viktigste børsindeks) har steget hele 28 prosent fra bunnen i mars. På det meste var indeksen ned 34 prosent fra toppen i februar (all-time high). I dag er denne tilbakegangen på kun 15 prosent

Vi tror Oslo Børs åpner flatt i dag, eller innenfor intervallet [-0,2, 0,1]%. Aker BP og Schibsted i fokus

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,9 prosent i snitt tirsdag.

Optimismen blant investorene blir stadig bedre, i alle fall om man ser på den senere tids børsutvikling.

S&P 500 (verdens viktigste børsindeks) har steget hele 28 prosent fra bunnen i mars. På det meste var indeksen ned 34 prosent fra toppen i februar (all-time high). I dag er denne tilbakegangen på kun 15 prosent. Mao. halve børsfallet i kjølvannet av Covid-19 krisen er nå gjeninnhentet. Hvorvidt trenden fortsetter avhenger av at verdensøkonomien blir suksessfullt gjenåpnet uten at smitte -og dødstallene skulle stige kraftig igjen.

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte opp 0,7 prosent i natt.

De asiatiske investorene, i likhet med de andre rundt om i verden, tror nå det verste er bak oss av hva gjelder Covid-19 situasjonen. Flere indikatorer peker i den samme retningen, deriblant oljeprisen.

De kommende makrotallene er for øvrig ventet å komme inn på den svake siden, dog dette skyldes at de fleste makrotall måler det som har skjedd, fremfor det som kommer til å skje (de er bakoverskuende). I så måte er aksjemarkedet den beste ledende indikatorer der ute.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 30,9 dollar per fat, opp 2,1 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 10,26, mens 30-års renten i USA ligger på 1,34 prosent.

Brentoljen passert 30-tallet i går formiddag, noe som bidro til rally i oljerelaterte selskaper.

Etterspørselen etter olje begynner å ta seg opp igjen som en følge av at stadig flere land gradvis gjenåpnes, deriblant Norge. I tillegg er det naturlig å anta at de ekstrem kutttiltakene fra alle verdens oljeprodusenter begynner å gi ønsket effekt.

Skulle kampen mot Covid-19 viruset vinnes relativt raskt vil oljemarkedet også balanseres raskt. Når det er sagt, denne kampen er på langt nær over, selv om pilene peker i positiv retning

Slik gikk det på Oslo Børs i går

Kommentar: Oljerally og kraftig fall i Orkla preget Oslo Børs tirsdag

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Knut Rasmussen
Knut Rasmussen
06.05.2020 09:57

Hvorfor faller Orkla?
De produserer ko mat