Oslo Børs: Rolig børsåpning i vente. Norges Bank i fokus. Heves renten på nytt?

FED, eller den amerikanske sentralbanken, kuttet som ventet styringsrenten (Fed Funds Rate) med 0,25 prosentenheter, til intervallet 1,75-2,0 prosent. Markedet (børsene i USA) reagerte umiddelbart ned på rentebeslutningene, men hentet seg inn igjen før stengetid

Vi tror Oslo Børs åpner flatt i dag, eller innenfor intervallet [-0,2, 0,1]%.

Nytt rentekutt i USA, men investorene vil ha mer

FED, eller den amerikanske sentralbanken, kuttet som ventet styringsrenten (Fed Funds Rate) med 0,25 prosentenheter, til intervallet 1,75-2,0 prosent. Markedet (børsene i USA) reagerte umiddelbart ned på rentebeslutningene, men hentet seg inn igjen før stengetid. Investorene hadde håpet på signaler om ytterligere kutt inneværende år, men det fikk de ikke. Når det er sagt, sentralbanksjefen, Jerome Powell, gav uttrykk for at hans syn, gitt den negative utviklingen i internasjonal økonomi, var å være proaktiv med rentesettingen. Dvs. det han mener det er bedre å sette ned renten i forkant av en evt. større nedtur, enn å risikere å komme på etterskudd med stimulerende tiltak.

Hva gjør Norges Bank i dag?

Kl. 10 i dag offentligjør Norges Bank sin rentebeslutning, som de fattet i går. Den norske sentralbanken er litt i samme situasjon som den amerikanske, gitt at den negative utviklingen i internasjonal økonomi ikke har truffet innlandsøkonomien enda. Vi tror for øvrig Norges Bank vil holde renten uendret. Les mer om dette i vår rentekommentar nedenfor:

Rentekommentar: Økt global usikkerhet hindrer renteøkning

De samlede impulsene fra verdens finansmarkeder tilser en rolig børsåpning i dag.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer