Oslo Børs: Rolig åpning i vente. FED i fokus. Blandet resultatsesong

Onsdag denne uken, er det duket for nytt rentemøte i FED (den amerikanske sentralbanken), hvis markedet forventer et kutt i styringsrenten (Fed Funds Rate) på 0,25 % poeng. Svakere globale vekst -og inflasjonsimpulser som en følge av den pågående handelskrigen mellom USA og Kina, er det sentralbanken i USA har å forholde seg til.

Vi tror Oslo Børs åpner flatt i dag, eller innenfor intervallet [-0,1, 0,1]%.

FED kutter for første gang på 10 år?

Onsdag denne uken, er det duket for nytt rentemøte i FED (den amerikanske sentralbanken), hvis markedet forventer et kutt i styringsrenten (Fed Funds Rate) på 0,25 % poeng. Svakere globale vekst -og inflasjonsimpulser som en følge av den pågående handelskrigen mellom USA og Kina, er det sentralbanken i USA har å forholde seg til. Når det er sagt, amerikansk økonomi har isolert sett, vist få svakhetstegn den senere tid, dog på etter eller annet tidspunkt vil de endre seg, da USA til syvende og sist, er avhengig av det som skjer i resten av verden.

Avmattingen i verdensøkonomien påvirker oljeprisen

Oljeprisen, som er svært sensitiv til det generelle aktivitetsnivået i verdensøkonomien, har falt fra 86 dollar per fat til 63 dollar på 9 måneder. Mao. så lenge handelskrigen mellom USA og Kina er uavklart vil avmattingen i verdensøkonomien mest sannsynlig fortsette, noe som igjen vil prege oljeprisen.

Blandet resultatsesong på Oslo Børs

De fleste store selskapene på Oslo Børs har nå levert sine tall for 2. kvartal, dog med svært blandede utfall. Internasjonalt derimot, har tallene kommet inn bedre enn ventet. Det er for øvrig viktig å fremheve at en rekke selskaper som er sensitiv til det generelle aktivitetsnivået i verdensøkonomien har skuffet, det være seg Caterpillar, Boeing, CSX, Equinor mfl.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer