Gå til hovedinnhold

Oslo Børs: Oppgang i vente, tross stigende smittetall. Ny resultatsesong sparkes i gang

Aksjene på Wall Street fortsatte oppover fredag, det til tross for stigende smittetall. Dødstallene derimot, er vesentlig lavere enn det de var tidligere i år, noe mange investorer tolker positivt.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 1,9%, eller innenfor intervallet [1,7, 2,1]%. Orkla og DNB i fokus.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1 prosent i snitt.

Aksjene på Wall Street fortsatte oppover fredag, det til tross for stigende smittetall. Dødstallene derimot, er vesentlig lavere enn det de var tidligere i år, noe mange investorer tolker positivt.

Denne uken starter for øvrig resultatsesongen for fullt både i USA, men også i Norge. I dag slipper blant annet DNB og Orkla sine tall for 2. kvartal. På grunn av at COVID-19 viruset har herjet i hver av de tre siste månedene vil tallene, samlet sett, vise betydelig svekkelse fra samme periode i fjor.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte opp 1,9 prosent i snitt i natt.

Rekordhøye smittetall var ikke nok til å skremme de asiatiske investorene mandag. Ei heller lot investorene seg påvirke av Trumps Kina-uttalelser. COVID-19 krisen har svekket forholdet mellom USA og Kina betydelig i følge Trump. Forhandlingene om del to av handelsavtalen mellom landene vil ikke prioriteres nå.

Når det er sagt, skulle Trump tape høstens presidentvalg vil dynamikken mellom verdens to supermakter kunne endres.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 42,6 dollar per fat, opp 0,3 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,39, mens 30-års renten i USA ligger på 1,33 prosent.

Det internasjonale energi byrået EIA, ser nå for seg økt oljeetterspørsel inneværende år. Prognosene heves med 400 tusen fat til 92,1 millioner.

Denne uken møtes for øvrig OPEC+, verdens største oljeprodusenter. Hvorvidt dagens koordinerte produksjonskutt skal videreføres en måned til er det store spørsmålet. Ryktene går nå på at Saudi Arabia ønsker å produsere noe ekstra på grunn av positive etterspørselsimpulser.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer