Oslo Børs: Oppgang i vente tross nedtur i USA i går. ECB i fokus

Både aksjer, obligasjoner og gull falt på bred front i går, et fenomen som inntreffer svært sjeldent. Forrige gang var under finanskrisen i 2008/09

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 2,6%, eller innenfor intervallet [1,5, 3,7]%.

Roger Berntsen

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -5,4 prosent i snitt onsdag.

Både aksjer, obligasjoner og gull falt på bred front i går, et fenomen som inntreffer svært sjeldent. Forrige gang var under finanskrisen i 2008/09. Når “alt” selges ender kapitalen opp i banken, eller i korte amerikanske rentepapirer. Dollaren steg naturligvis til nye høyder i går som en følge av disse prosessene.

Børsene hentet seg noe inn på slutten av dagen etter nyheten om at Senatet ble enige om en ny krisepakke på 100 milliarder dollar. I tillegg lanserte ECB, sent i går kveld, et gigantisk obligasjonsprogram på 750 milliarder euro, hvis formål er å sikre alle type industrier tilgang på langsiktig kapital mens Covid-19 viruset herjer.

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte ned -4,6 prosent i natt.

De asiatiske investorene sendte børsene i regionen opp i tidlig handel, men stemningen snudde raskt. Optimismen fra start var knyttet til nyheten om ECBs heftige obligasjonsprogram. Når det er sagt, de ekstrem bevegelsene i USA onsdag, der “alt” falt, samtidig som dollaren steg til nye høyder, påvirket den jevne investor mer og mer gjennom dagen.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 25,3 dollar per fat, ned -2,8 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 11,88, mens 30-års renten i USA ligger på 1,85 prosent.

Slik gikk det på Oslo Børs onsdag

Kommentar: Sjømataksjene dro Oslo Børs nesten i pluss. Heftig oppgang i Norwegian

Roger Berntsen

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer