Oslo Børs: Oppgang i vente, tross gevinstsikring i USA tirsdag. Tallslipp og FED møte vil prege dagens handel

Investorene i Asia lot seg ikke påvirke av gårsdagens gevinstsikring på Wall Street. De lot seg heller påvirke av oppløftende kvartalstall

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,7%, eller innenfor intervallet [0,4, 1]%. Norsk Hydro, Borregaard, XXL, Ørsted, Novozymes, Assa Abloy, Hexagon, Boeing, Microsoft, Tesla og FaceBook i fokus (resultater), samt BerGenBio (positv melding).

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,7 prosent i snitt tirsdag.

Det så lenge ut til å bli en ny sterk dag på Wall Street, men økt salgspress utover dagen sendte indeksene ned.

Når det er sagt, bevegelsene i går skyldes gevinstsikring mer enn noe annet. Utviklingen i Covid-19 tallene (smitte -og dødstallene) har vært oppløftende den siste tiden, noe som har gitt investorene økt tro på fremtiden. De fleste aksjer som har “livets rett” har steget betydelig fra bunnen i mars.

En rekke kjente selskaper leverte tall i går, deriblant, 3M og Alphabet. Begge selskaper overrasket positivt. 3M som for øvrig produserer ansiktsmasker til legeindustrien opplevde betydelig økning i salget i kvartalet. Aksjen steg 2,65 i ordinær handel.

Alphabet, som eier Google og Youtube, steg hele 7,6 prosent i etterhandelen tirsdag. Selskapet opplevde betydelig økning i nettrafikk, dog annonsintektene viste nedgang.

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte opp 0,7 prosent i natt.

Investorene i Asia lot seg ikke påvirke av gårsdagens gevinstsikring på Wall Street. De lot seg heller påvirke av oppløftende kvartalstall. I tillegg forventer mange investorer både i Asia, men også i resten av verden, at dagens rentemøte i Fed, samt morgendagens møte i ECB vil støtte videre opp om verdensøkonomien.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 21,1 dollar per fat, opp 1,3 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 10,37, mens 30-års renten i USA ligger på 1,21 prosent.

Oljemarkedet har vært, og fortsatt er, i sterk ubalanse pga. betydelige overtilbud. Når det er sagt, for hver dag som går vil balansen i markedet bedres. Kombinasjonen av at “alle” oljeprodusenter er i kuttmodus, samtidig som deler av Europa og USA er i ferd med å gjenåpnes vil gi positiv effekt lengre frem i tid.

Slik gikk det på Oslo Børs i går

Kommentar: Oppgangen fortsatte på Oslo Børs tirsdag. DNB ledet an for 2. dag på rad!

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
4 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Einar Dahl
Einar Dahl
29.04.2020 08:21

Roger Berntsen: Du har en merkelig bruk av ordet “hvis”. Her er en fra idag:
“De fleste aksjer “hvis” har livets rett har steget betydelig fra bunnen i mars.” Det skal jo være “som” i stedet for “hvis”.
Tilsvarende dukker stadig opp.
“Hvis” kan brukes på norsk akkurat som “whose” på engelsk.

Bernt
Bernt
Svar på  Einar Dahl
29.04.2020 13:37

“Hvis” kan også brukes som relativt pronomen. Her i form av at det viser tilbake til substantivet i setningen.

Aleksander
Aleksander
29.04.2020 15:43

Kan jeg få “plukke hjernen” din litt? 🙂 Tenker da på det du skriver om at “balansen i [olje]markedet bedres” og at “«alle» oljeprodusenter er i kuttmodus”. Nå starter jo ikke OPEC+-kuttene før fredag denne uka, og etter hva jeg har forstått (som kan være feil) så er det ingen/få som har “tyvstartet” på kuttene av OPEC+ så da må det i så fall være shale-oljen som “kutter” (les; legger ned). Kuttene er vel heller ikke så store som det kan fremstå siden målepunktet er slutten av 2018 (med unntak av Saudi som har målepunkt i mars 2020?), og mange… Les mer »