Oslo Børs: Oppgang i vente. Svake makrotall fra USA og Kina, men oljeprisen stiger

De fleste indeksene i Asia endte endte opp mandag, men svake eksporttall fra Kina dempet stemningen noe. Tallene viser klare tegn på at handelen med USA svikter i kjølvannet av den pågående handelskrigen.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,5%, eller innenfor intervallet [0,3, 0,7]%.

Kina: Handelen med USA svikter?

De fleste indeksene i Asia endte endte opp mandag, men svake eksporttall fra Kina dempet stemningen noe. Tallene viser klare tegn på at handelen med USA svikter i kjølvannet av den pågående handelskrigen. Når det er sagt, kinesiske myndigheter ønsker å tilrettelegge for økt innlands aktivitet i et håp om å redusere de negative effektene av “krigen” med USA. Vesentlig økning av innenlands aktivitet er for øvrig avgjørende for Kina på lengre sikt, uavhengig av dagens situasjon.

Rentemøter i fokus

Den amerikanske økonomien, målt gjennom arbeidsledighetstallene, viser også svakhetstegn for tiden. De siste jobbtallene (non-farm payrolls), som ble offentliggjort fredag, kom inn på den svake siden. Der er naturlig å anta at dette vil påvirke sentralbankens rentestrategi fremover. Neste rentemøte i USA er 18. september. Førstkommende torsdag avholder ECB (den europeiske sentralbanken) sitt neste møte, mens Norges Banks møte er den 19. Mao. investorene har mye i vente de neste ti dagene.

Mindre avhengig av oljesektoren

Oljeprisen har løftet seg hele tre prosent gjennom helgen, noe som er godt nytt for “oljeavhengige” Oslo Børs. Det er i denne sammenhengen verdt å merke seg at Oslo Børs, på grunn av en voksende konsumsektor, stadig blir mindre avhengig av oljesektoren. Dette er med på å gjøre den norske børsen mer attraktiv for utenlandske investorer. Konsumsektoren her hjemme består hovedsakelig av sjømatselskaper, samt Orkla (nordens største merkevareselskap)

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer