Oslo Børs: Oppgang i vente. S&P 500 i pluss for året. Industri -og energirelaterte selskaper ledet an.

S&P 500 indeksen endte i pluss for året i gårsdagens handel, godt hjulpet av industri -og energi relaterte selskaper

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,4%, eller innenfor intervallet [0,3, 0,5]%.

Roger Berntsen – Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1,3 prosent i snitt mandag.

S&P 500 indeksen endte i pluss for året i gårsdagens handel, godt hjulpet av industri -og energi relaterte selskaper.

Norwegian Cruise Line, Alaska Air Group, Occidental Petroleum, Carnival Corp og United Airlines toppet vinnerlistene. Dette er for øvrig selskaper som har hatt det meget tøft under Covid-19 krisen, men som nå reagerer positivt på myndighetenes gjenåpningstiltak.

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte opp 0,6 prosent i natt.

Den positive stemningen på Wall Street (USA) smittet over på børsene i Asia tirsdag. Investorenes optimisme har for øvrig vært stigende de seneste ukene, og det med god grunn. Dvs. kampen mot Covid-19 viruset går i riktig retning. Dessuten ser markedet ikke ut til å bry seg nevneverdig om at de geopolitiske spenningene mellom verdens to supermakter, USA og Kina øke igjen.

Som vi har vært inne på tidligere kan det tenkes at de harde ordvekslingene landene har mer med det kommende presidentvalget i USA å gjøre enn noe annet.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 41 dollar per fat, ned -0,1 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,27, mens 30-års renten i USA ligger på 1,61 prosent.

Oljeprisen holder seg fremdeles over 40 dollar per fat, godt hjulpet av helgens forlengede kuttavtale mellom verdens oljeprodusenter.

Brentoljen ble for øvrig handlet over 43 dollar i går, men falt noe tilbake etter at Saudi Arabia varslet at ekstrakuttet på 1,18 millioner fat som de, sammen med Kuwait og UAE, har bidratt med fra tidligere ikke vil bli videreført.

De lange rentene i USA gjorde et hopp forrige fredag etter oppløftende jobbtall (non-farm payrolls). Dette er isolert sett positivt for finsmarkedene. Når det er sagt, arbeidsledigheten er fremdeles på historisk høye nivåer, noe som vil legge en demper på rentenivået i lang tid.

Lyttetips: Ny episode av #Markedspuls

Aksjemarkeder i fyr og flamme & Amazon i ukens aksje.

Slik gikk det på Oslo Børs i går

Kommentar: Oljedrevet oppgang på Oslo Børs. Utbombede oljeservice aksjer gikk nærmest i taket.

Roger Berntsen – Nordnet

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer