Oslo Børs: Oppgang i vente. Positive impulser fra Asia, men usikkerheten er fortsatt stor

Historisk svake arbeidsledighetstall (snart 25 prosent ledighet) var ikke nok til å hindre ny børsoppgang på Wall Street fredag. Når det er sagt, gjeninnhentingen på de amerikanske børsene fra bunnen i mars, har ikke vært like bred som ønsket

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,7%, eller innenfor intervallet [0,5, 0,9]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1,7 prosent i snitt.

Historisk svake arbeidsledighetstall (snart 25 prosent ledighet) var ikke nok til å hindre ny børsoppgang på Wall Street fredag. Når det er sagt, gjeninnhentingen på de amerikanske børsene fra bunnen i mars, har ikke vært like bred som ønsket. Dvs. mye av oppgangen har vært drevet av gigantselskaper som Microsoft, Apple, Facebook, Alphabet og Netflix mfl. Dette var for øvrig selskaper som dro lasset før Covid-19 viruset brøt ut.

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte opp 1 prosent i natt.

Det ble en positivt ukestart i Asia mandag. Investorenes håper, slik de også gjorde i forrige uke, at det verste er bak oss hva gjelder Covid-19 situasjonen.

Det ligger for øvrig i kortene at smitte -og dødstallene vil kunne blusse opp igjen nå som stadig flere land åpner sine økonomier. Det store spørsmålet blir hvorvidt en evt. ny smittebølge vil gjøre at de strengeste tiltakene må gjeninnføres eller ikke.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 30,5 dollar per fat, opp 0,7 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 10,21, mens 30-års renten i USA ligger på 1,4 prosent.

Oljeprisen er høyere enn den var fredag ettermiddag, men har falt noe tilbake gjennom natten på frykt for at en ny smittebølge vil skylle over verden etter at flere land gradvis åpner opp sine økonomier.

Når det er sagt, de ekstreme produksjonskuttene fra verdens oljeprodusenter har allerede begynt å gjøre seg gjeldende i markedet, noe som bidro til å sende oljeprisen over 30 dollar i forrige uke.

Ny episode av Pengepodden – Gjest – Kjersti Haugland

Slik vil norsk økonomi klare seg seg gjennom koronakrisen

Slik gikk det på Oslo Børs i fredag

Kommentar: Sterk ukeslutt på Oslo Børs. Flere store selskaper utmerket seg

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer