Oslo Børs: Oppgang i vente. Positiv stemning i Asia i natt. Oljeprisen opp på økt kinesisk oljeimport

Det endte retningsløst på Wall Street fredag. Når det er sagt, investorene har tilsynelatende skiftet fokus over på sykliske aksjer, fremfor teknologirelaterte. I tillegg er det tegn på at mindre selskaper nå foretrekkes mer fremfor store

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,2%, eller innenfor intervallet [0, 0,3]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) endte flatt fredag.

Det endte retningsløst på Wall Street fredag. Når det er sagt, investorene har tilsynelatende skiftet fokus over på sykliske aksjer, fremfor teknologirelaterte. I tillegg er det tegn på at mindre selskaper nå foretrekkes mer fremfor store. Dette må sies å være positivt gitt mangel på bredde i børsoppgangen så langt i år.

Det er de mye omtalte FAANG aksjene – Facebook, Apple, Amazon, Netflix og Google (Alphabet) har vært hoveddrivkraften i børsoppgangen de siste månedene.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte opp 1,1 prosent i snitt i natt.

Sterk børsoppgang i Kina bidro til en positiv ukestart på de asiatiske børsene. Nyhetsbildet er for øvrig uendret fra forrige uke. Fremdeles er det COVID-19 situasjonen som topper overskriftene. I tillegg følger investorene nøye med på utviklingen i det anstrengte forholdet mellom USA og Kina.

Verdens to supermakter har vært i handelskrig mer eller mindre uavbrutt siden 2018. I slutten av 2019 ble landene enige om en delavtale (fase en avtale), der Kina forpliktet seg til å betydelig øke importen av amerikanske jordbruksprodukter, samt råvarer som olje. Forhandlingene om en fase-to avtale skulle etter planen ha vært i gang, men så er har ikke skjedd.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 45,1 dollar per fat, opp 0,8 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,87, mens 30-års renten i USA ligger på 1,43 prosent.

Oljeprisen har løftet seg gjennom helgen på forventninger om økt kinesisk oljeimport i september. Dette er godt nytt for flere deriblant, selskaper som frakter olje på kjøl. Den samlede oljeetterspørselen er fremdeles svak gitt manglende aktivitet i flyindustrien.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer