Oslo Børs: Oppgang i vente. Optimisme i Asia og USA

De amerikanske børsindeksene, i likhet med de asiatiske, steg over en prosent i snitt, hhv. i går kveld og i natt. USA og Kina har avtalt nye handelssamtaler på øverste nivå, i løpet av oktober. I tillegg ser det nå ut til at Storbritannia unngår en hard Brexit etter at statsminister, Boris Johnson, gikk på sviende nederlag i parlamentet både tirsdag og onsdag

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,9%, eller innenfor intervallet [0,7, 1]%.

Handelskrigen og Brexit i fokus

De amerikanske børsindeksene, i likhet med de asiatiske, steg over en prosent i snitt, hhv. i går kveld og i natt. USA og Kina har avtalt nye handelssamtaler på øverste nivå, i løpet av oktober. I tillegg ser det nå ut til at Storbritannia unngår en hard Brexit etter at statsminister, Boris Johnson, gikk på sviende nederlag i parlamentet både tirsdag og onsdag. Mest sannsynlig blir en evt. Brexit nå utsatt til neste år. Når det er sagt, for hver dag som går øker sannsynligheten for at Storbritannia forblir i EU, det fordi den yngre del av befolkningen aldri har støttet opp om denne.

Selskaper nyttigjør seg av de lave rentene

Selskaper med sterke balanser, som Apple, Coca Cola, Southwest Airlines mfl. har de siste dagene benyttet anledningen til å utstede obligasjoner med lang løpetid til en svært “lav” rente, noe som isolert sett er positivt for de enkelte selskapene.

Equinor med storstilt tilbakekjøpsprogram

Equinor, et av Norges mest robuste selskaper, har i tillegg varslet igangsettelse av et stort tilbakekjøpsprogram av egne aksjer. Tilbakekjøp av egne aksjer en form for utbytte til aksjonærene. Gitt at tilbakekjøp av aksjer skjer til “lave” kurser er dette å foretrekke fremfor ordinære utbytter. Fra et eiers perspektiv (undertegnede eier aksjer i Equinor) handles aksjen vesentlig under dens reelle verdi, derfor kan tilbakekjøp av aksjer være en fornuftig utbytteform i dag.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
05.09.2019 08:09

Hei Roger!

Jeg abonnerer på morgenrapportene på e-post, og lurte på om du kan legge til denne i hver e-post:
“Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,9%, eller innenfor intervallet [0,7, 1]%.”

Slik at man slipper å trykke seg inn på siden. Vil tro flere enn meg ville synes at dette er kjekt.