Oslo Børs: Oppgang i vente. Oljeprisen og Norsk Hydro i fokus

Børsene i Asia avsluttet uken i rødt, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Politisk usikkerhet i USA (Demokratene vil stille Trump for riksrett), handelskrigen mellom USA og Kina, samt svakere makrotall verden over er det som har opptatt investorene det siste døgnet

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,3%, eller innenfor intervallet [0,2, 0,4]%.

Politisk uro preger aksjemarkedene

Børsene i Asia avsluttet uken i rødt, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Politisk usikkerhet i USA (Demokratene vil stille Trump for riksrett), handelskrigen mellom USA og Kina, samt svakere makrotall verden over er det som har opptatt investorene det siste døgnet.

De amerikanske børsene endte for øvrig også ned i går kveld. Hvorvidt en riksrett prosess mot Trump vil lede til hans fall er lite sannsynlig på nåværende tidspunkt, da republikanerne har flertall i Senatet. Når det er sagt, hans politiske motstandere håper nok i det minste, at hans sjanse for å bli gjenvalgt i 2020 svekkes.

Oljeprisen og Norsk Hydro løfter Oslo Børs i dag?

Oljeprisen er svakt opp fra gårsdagens nivåer, noe som isolert sett, er positivt for Oslo Børs. Vi venter i tillegg at Hydro aksjen vil starte dagen opp på meldingen om at selskapets siste embargo i Brasil nå er fjernet. De pågående sanksjonene ovenfor Hydro (i Brasil) har pågått i nesten to år, noe som har kostet aksjonærene dyrt.

Helgens lyttetips: #pengepodden – Slik investerer du i en tid med lave renter

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer