Oslo Børs: Oppgang i vente, men usikkerheten blant investorene er fortsatt stor

En rekke børsindekser verden over er nå i negativt terreng for året, inkludert Dow Jones Indeksen. De amerikanske investorene solgte aksjer i stor stil mandag grunnet frykt for ringvirkningene av de dødelige virusutbruddet i kina (Coronaviruset)

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,4%, eller innenfor intervallet [0,2, 0,5]%.

Roger Berntsen – Analytiker i Nordnet

Oslo Børs (OBX-indeksen) endte ned -1,9 prosent mandag, mens de toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -1,7 prosent i snitt. Den brede europeiske indeksen STOXX Europe 600 falt for øvrig -2,3 prosent.

IndekserKursRetning% endr.
OBX Total Return Index831-1,9
Oslo Børs Benchmark Index921-2,0

USA

En rekke børsindekser verden over er nå i negativt terreng for året, inkludert Dow Jones Indeksen. De amerikanske investorene solgte aksjer i stor stil mandag grunnet frykt for ringvirkningene av de dødelige virusutbruddet i kina (Coronaviruset). Når det er sagt, man må tilbake til 2002/03 for å finne tilsvarende frykt grunnet virusutbrudd. Den gang var det SARS-viruset som rammet verden. Det skal for øvrig sies at i 2002/03 var aksjemarkedene svært lavt priset grunnet generell lavkonjunktur, i motsetning til i dag.

Transportselskaper, samt selskaper som er sensitive til global vekst ble hardest rammet under SARS. Samme type selskaper har naturlig nok vært å finne på taperlistene denne gangen også.

IndekserKursRetning% endring
Dow Jones Industrial Average28 536-1,6
NASDAQ Composite9 139-1,9
S&P 5003 244-1,6

Asia

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte ned -1,2 prosent i natt.

Det ble en ny runde med nedgang på de asiatiske børsene tirsdag, utenom Hong Kong og Kina som holder stengt grunnet kinesisk nyttårsfeiring. Investorenes usikkerhet er utelukkende knyttet til Coronaviruset og hvilke konsekvenser det vil få for økonomien i region. I følge kinesiske helsemyndigheter har 106 dødd av viruset, mens 4515 er smittet. Gitt at utbruddet har sin opprinnelse fra Kina er det naturlig å anta at deres økonomi vil ramme hardest. Hvorvidt ringvirkningene skulle bli så store at resten av verden også “stopper opp” gjenstår å se.

IndekserKursRetning% endring
S&P Asia 505 107-1,2
NIKKEI 225 INDEX23 216-0,5
HANG SENG INDEX27 9500,1

Olje og valuta

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 59,3 dollar per fat, ned -0,3 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,14, mens 30-års renten i USA ligger på 2,07 prosent.

Oljeprisen har stabiliset seg noe det siste halve døgnet, etter å ha falt rundt syv dollar i kjølvannet av virusutbruddet i Kina. De lange rente har også falt, grunnet frykt for lavere økonomisk aktivitet

Olje og valutaKursRetning% endring
Brent Spot Indicator59,20,0
US Dollar / Norwegian Krone9,140,0
Euro / Norwegian Krone10,060,0
US 30 Years Benchmark bond2,07-0,1

Slik gikk det i går

Kraftig fall på Oslo Børs mandag, da frykten tok overhånd. Flere «folkeaksjer» fikk unngjelde

Roger Berntsen – Analytiker i Nordnet

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer