Oslo Børs: Oppgang i vente, men svake nøkkeltall fra eurosonen bekymrer

Impulsene fra verdens finansmarkeder er positive tirsdag morgen, men dette er neppe nok til å reversere gårsdagens børsfall i Europa. Nye svake PMI tall fra Eurosonen sendte de lange rentene i regionen videre ned i går

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,3%, eller innenfor intervallet [0,1, 0,4]%.

Positive impulser, men investorene frykter resesjon

Impulsene fra verdens finansmarkeder er positive tirsdag morgen, men dette er neppe nok til å reversere gårsdagens børsfall i Europa. Nye svake PMI tall fra Eurosonen sendte de lange rentene i regionen videre ned i går. Investorene frykter at en teknisk resesjon er nær. De tiårige statsrentene i Tyskland, Frankrike og Italia står i hhv. -0,6, -0,3 og -0,8 prosent. I USA derimot, står tiåringen i 1,7 prosent.

Lesetips: Hva er en resesjon?

Problematisk rentedifferanse

Det nærliggende å tro at utenlansk kapital vil fortsette å strømme til amerikanske statsobligasjoner så lenge rentedifferansen mellom USA og EU landene er så stor. Videre, stor ettersørsel etter amerikanske obligasjoner presser dollaren oppover, noe som er svært uheldig for resten av verden, hvis dollarnominert gjeld blir vanskeligere å tilbakebetale. En rekke utenlanske bedrifter med mye gjeld i dollar, samt fremovøksende økonomier lider stort i disse dager.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer