Oslo Børs: Oppgang i vente, men kraftig oljeprisfall vil prege oljerelaterte aksjer

De amerikanske indeksene fortsatte oppover onsdag kveld, godt hjulpet av teknologi -og konsumkjempen Apple, som steg over tre prosent. Apple, som for øvrig er et av verdens desidert største selskaper, presenterte en rekke nye produkter og tjenester tidligere i uken, deriblant strømmetjenesten AppleTV+

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,2%, eller innenfor intervallet [-0,1, 0,4]%.

Roger Berntsen

Ny oppgang i USA og Asia, men investorene venter på ECB

De amerikanske indeksene fortsatte oppover onsdag kveld, godt hjulpet av teknologi -og konsumkjempen Apple, som steg over tre prosent. Apple, som for øvrig er et av verdens desidert største selskaper, presenterte en rekke nye produkter og tjenester tidligere i uken, deriblant strømmetjenesten AppleTV+.

De asiatiske børsene endte også opp i natt, hovedsakelig drevet av positive nyheter knyttet til handelskrigen. Trump har besluttet å utsette de neste tollskjerpelsene ovenfor Kina med 15 dager, dvs. fra 1. oktober til 15. oktober. Partene (USA og Kina) møtes for øvrig til nye reelle forhandlinger i oktober.

I dag avholder ECB (den europeiske sentralbanken) sitt septembermøte, et møte det er knyttet stor spenning til da er det er ventet nye stimulansetiltak for Eurosonen. Fraværende vekst -og inflasjonsimpulser er det sentralbanken har å forholde seg til.

Kraftig oljeprisfall

Oljeprisen har falt nesten tre prosent fra gårsdagens nivåer, noe som vil tynge en rekke oljerelaterte selskaper på Oslo Børs i åpningsminuttene. Rykter om at Trump ønsker å få til et møte med Iran bidro til oljeprisfallet. En potensiell “fredsavtale” mellom USA og Iran vil gil økt oljetilbud på verdensmarkedet.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer