Oslo Børs: Oppgang i vente, men investorene er bekymret

De asiatiske børsene fortsatte nedover tirsdag, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Helgens droneangrepet på verdens største oljeprosesseringsanlegg Abqaiq (Saudi Arabia), med tilhørende oljeprisoppgang på 14 %, bekymrer investorene da dette negativt for verdensøkonomien

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,3%, eller innenfor intervallet [0,1, 0,5]%.

Oljeprissjokket er negativt for verdensøkonomien

De asiatiske børsene fortsatte nedover tirsdag, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Helgens droneangrepet på verdens største oljeprosesseringsanlegg Abqaiq (Saudi Arabia), med tilhørende oljeprisoppgang på 14 %, bekymrer investorene da dette negativt for verdensøkonomien. Når det er sagt, det er naturlig å anta at de fleste aktører vil gjøre de de kan for å hindre en ytterligere prisoppgang gjennom tapping av strategiske oljelagre verden over, oljelagre som har vokst til rekordhøye nivåer etter oljenedturen i 2014-2016. Dvs. slike koordinerte tiltak ble sist iverksatt i 2011, da markedet ble forsynt med 60 millioner fat. Verdens oljelagre er for øvrig på 2,9 milliarder fat, hvis de amerikanske utgjør 0,6 milliarder av disse. Det viktigste nå, slik vi ser det, er at helgens hendelse ikke utløser militære aksjoner som forverrer situasjonen i Midtøsten. De seneste uttalelsene fra Trump peker i samme retning.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer