Oslo Børs: Oppgang i vente. Makrotall løftet børsene i USA i går. God stemning i Asia i natt

Microsoft (+5,6%) ledet an på Wall Street mandag, sammen med Apple (+2,5%). Investorene lot seg inspirere av nyheten om at TikTok, den svært så suksessfulle videoappen, kan bli slukt av Microsoft innen kort tid. I så tilfelle vil dette bli et av de største oppkjøpene Microsoft har gjort på lang tid

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,2%, eller innenfor intervallet [0, 0,4]%. Activison Blizzard, BP, FLSmidt, Monster Beverage, Walt Disney i fokus (resultater)

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1 prosent i snitt i går.

Microsoft (+5,6%) ledet an på Wall Street mandag, sammen med Apple (+2,5%). Investorene lot seg inspirere av nyheten om at TikTok, den svært så suksessfulle videoappen, kan bli slukt av Microsoft innen kort tid. I så tilfelle vil dette bli et av de største oppkjøpene Microsoft har gjort på lang tid.

Sterke makrotall bidro også til gårsdagens børsoppgang. PMI tallene for juli viste styrke da de kom inn på 54,2 poeng mot ventet 53,8. På toppen av det hele viste gårsdagens COVID-19 tellingen at de daglige smittetilfellene faller. Når det er sagt, COVID-19 situasjonen er langt fra over da flere land og regioner rundt om i verden nå treffes hardt av smittebølge nr. 2.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte opp 0,8 prosent i snitt i natt.

Stemningen på de asiatiske børsene var god tirsdag. Oppløftende makrotall, samt sterk utvikling på de amerikanske børsene mandag var drivkraften i markedet.

COVID-19 situasjonen fortsetter å prege nyhetsbildet. Til nå har over 18 millioner mennesker blitt rammet av viruset og av disse er ca. 620 tusen bekreftet døde. Flere land skjerper for øvrig smittetiltakene i disse dager, pga. urovekkende utvikling den senere tid. Økte smittetiltak kan tenkes å påvirke veksten i verden ytterligere i tiden som kommer.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 43,8 dollar per fat, opp 0,1 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,13, mens 30-års renten i USA ligger på 1,23 prosent.

Oljeprisen steg til 44,4 dollar i går kveld, men har siden falt noe tilbake. Sterke makrotall både fra Asia, Europa og USA var årsaken til mandagens oppgang

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer