Oslo Børs: Oppgang i vente. Investorene trosser økte smittetall. Stabil oljepris

Industriaksjene, med Boeing i spissen, ledet an på Wall Street mandag. Teknologiaksjene derimot, lagget noe. Investorene valgte ikke å la seg skremme av den siste tids økning i smittetallene

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,7%, eller innenfor intervallet [0,5, 0,9]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1,7 prosent i snitt i går.

Industriaksjene, med Boeing i spissen, ledet an på Wall Street mandag. Teknologiaksjene derimot, lagget noe. Investorene valgte ikke å la seg skremme av den siste tids økning i smittetallene (Covid-19). Det er spesielt de sørlige statene som rammes hardt av smittebølge nummer to.

Det ligger nå i kortene at enkelte byer/regioner vil måtte gjeninnføre strenge smittetiltak, dersom trenden ikke snart snur. Når det er sagt, de økonomiske tiltakene fra både myndighetene, samt sentralbanken er med på å holde “hjulene” i økonomien i gang.

Det ligger for øvrig an til at juni måned (siste dag i dag) ender i pluss, både for Dow Jones indeksen, S&P 500 og NASDAQ Composite.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte opp 1,5 prosent i snitt i natt.

Oppløftende makrotall fra Kina bidro til aksjeoppgang i Asia tirsdag. De offisielle PMI tallene (purchasing managers index) kom inn på 50,9, litt over konsensus. Tall over 50 indikerer underliggende vekst i økonomien.

Gårsdagens oppgang på Wall Street (USA) hadde også en positiv innvirkning på investorsentimentet i regionen.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 41,5 dollar per fat, opp 0,3 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,68, mens 30-års renten i USA ligger på 1,38 prosent.

Oljeprisen har holdt seg relativt stabil det siste døgnet, det til tross for meldinger om mulig økt oljeeksport fra Libya. Eksporten fra Libya har vært blokkert siden januar pga. borgerkrig, men dette kan nå endre seg dersom landet får til en avtale med nabolandene om opphevelse av blokaden.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer