Oslo Børs: Oppgang i vente. Forsiktig optimisme i Asia. Amerikanske jobbtall i fokus.

Det var en forsiktig optimisme å spore blant investorene i Asia fredag. Håp om at “månedens” viktigste tall, de amerikanske arbeidsledighetstallene (non-farm payrolls) vil komme inn bedre enn ventet, var en av driverne i markedet

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,4%, eller innenfor intervallet [0,1, 0,6]%.

Roger Berntsen – Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,3 prosent i snitt torsdag.

Investorene valgte å sikre gevinster i går, både i USA, men også i Europa og Asia. Når det er sagt, en rekke selskaper som har blitt hardt rammet av Covid-19 pandemien steg betydelig, deriblant flyselskapene. De fire store flyselskapene i USA – American Airlines, United Airlines, Delta Airlines og Southwest Airlines steg hhv. 41,1, 16,2, 13,7 og 5,1 prosent. Hotell -og cruiseselskaper hadde også en god dag i går. Lær mer om cruise-industrien i ukens #markedspuls her.

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte opp 0,7 prosent i natt.

Det var en forsiktig optimisme å spore blant investorene i Asia fredag. Håp om at “månedens” viktigste tall, de amerikanske arbeidsledighetstallene (non-farm payrolls) vil komme inn bedre enn ventet, var en av driverne i markedet.

Hoveddriveren derimot, er fremdeles Covid-19 situasjonen og den gradvise gjenåpningen av verdensøkonomien. Enn så lenge ser kampen mot viruset ut til å kunne vinnes, dog usikkerheten er fortsatt stor gitt at en effektiv behandlingsform gjenstår å utvikles.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 40,1 dollar per fat, opp 1,7 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,32, mens 30-års renten i USA ligger på 1,64 prosent.

Oljeprisen (brent blend) er igjen over 40 dollar per fat. I går var planen at de store oljeprodusentene skulle avholde et digitalt møte for å diskutere mulig forlengelse av eksisterende kuttavtale, men dette lot seg ikke gjøre. Det kan for øvrig tenkes at partene likevel vil få dette til i dag, eller i nærmeste fremtid.

De lange rentene har steget det siste halve døgnet etter at ECB (den europeiske sentralbanken) varslet en betydelig økning i sitt tilbakekjøpsprogram. Mao. deler av markedet tror de heftige stimulansetiltakene fra sentralbankene vil føre til økt inflasjon lenger frem i tid.

Lyttetips: #pengepodden

Slik jobber privatinvestor Ole Petter Kjerkreit

Slik gikk det på Oslo Børs i går

Kommentar: Gevinstsikring preget Oslo Børs torsdag. ECB varsler svakere vekst.

Roger Berntsen – Nordnet

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer