Oslo Børs: Oppgang i vente. Forhandlinger om ny krispakke fra USA opptar investorene

Det jobbes med en ny krisepakke i USA, noe som opptok investorene i Asia i natt. Alt som skjer i USA er viktig for verdensøkonomien og dermed de globale finansmarkedene. Det er naturlig å anta at investorene i Europa også vil være opptatt av dette i dag

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,4%, eller innenfor intervallet [0,2, 0,6]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,4 prosent i snitt i går.

Resultatsesongen fortsatte med full styrke i USA i går, med selskaper som Disney (Entertainment), Activision Blizzard (Gaming) og Take-Two interactive Software (Gaming). Alle de nevnte selskaper steg i gårsdagens handel. Disney kunne melde om sterk vekst innenfor deres strømmetjeneste (Disney+), mens gamingselskapene, som før øvrig er to av verdens mest kjente, økte inntektene kraftig i foregående kvartal. Det er i hovedsak COVID-19 situasjonen som trigget veksten i perioden, da folk søker underholdning i hjemmet.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte endte flatt i natt.

Det jobbes med en ny krisepakke i USA, noe som opptok investorene i Asia i natt. Alt som skjer i USA er viktig for verdensøkonomien og dermed de globale finansmarkedene. Det er naturlig å anta at investorene i Europa også vil være opptatt av dette i dag.

Det er ellers få nyheter å melde om annet enn at COVID-19 fortsetter å prege nyhetsbildet. Her hjemme har smittetallene igjen begynt å stige, dog fra svært lave nivåer. Frem til nå har Norge klart seg svært bra mtp. smittekontroll.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 44,3 dollar per fat, opp 0,7 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,08, mens 30-års renten i USA ligger på 1,2 prosent.

De amerikanske oljelagrene falt med over åtte millioner fat i forrige uke. Dette var vesentlig mer en forventet, noe som førte til ny oljeprisoppgang tirsdag. Hvorvidt oljeetterspørselen vil fortsette å stige, eller få seg en ny knekk er det store spørsmålet. Det er uansett naturlig å anta at den siste tids smitteøkning både i USA og resten av verden, er negativt for oljeprisen. Nye krisepakker derimot, kan tenkes å veie opp for dette.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer