Oslo Børs: Oppgang i vente. Fjerning av Covid-19 restriksjoner trumfer Donald Trumps harde kjør mot Kina

Optimismen blant investorene har steget betydelig de siste ukene. At flere land nå er i ferd med å fjerne Covid-19 restriksjonene må antas å trigge vekstimpulsene i verdensøkonomien igjen. I tillegg har det kommet flere positive nyheter knyttet til mulig vaksine mot Covid-19

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,4%, eller innenfor intervallet [0,2, 0,6]%. PEXIP, GOGL, KCC, DOF, SOFF, SOLON, MPC i fokus (resultater)

Roger Berntsen – Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1,2 prosent i snitt tirsdag.

Optimismen blant investorene har steget betydelig de siste ukene. At flere land nå er i ferd med å fjerne Covid-19 restriksjonene må antas å trigge vekstimpulsene i verdensøkonomien igjen. I tillegg har det kommet flere positive nyheter knyttet til mulig vaksine mot Covid-19. Disse to faktorene har vært drivkraften i aksjemarkedene i mai måned.

Når det er sagt, forholdet mellom USA og Kina har blitt dårligere i samme periode. Trump mener at Kina burde ha gjort mye mer for å hindre Covid-19 viruset å bli en pandemi (spres seg til resten av verden) og truer nå med sanksjoner. Kina har også igangsatt prosessen med å knytte Hong Kong tettere til seg gjennom endring av loven.

Hvorvidt dette vil påvirke handelsavtalen som landene underskrev i slutten av 2019 er det store spørsmålet. Om så skulle skje vil det være et betydelig tilbakeslag for verdensøkonomien. Det skal for øvrig sies at høstens presidentvalg i USA nærmer seg, noe som gjør at Trumps retorikk mest sannsynlig er overdreven hard. Dvs. utspillene kan tenkes å være av mer taktisk karakter enn noe annet.

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte ned -0,6 prosent i natt.

Det ble en blandet utvikling i Asia i onsdag. Investorene i regionen valgte å fokusere på utviklingen geopolitiske forhold. At USA truer Kina med sanksjoner kan potensielt sett velte handelsavtalen fra 2019, noe som vil være svært uheldig gitt den pågående Covid-19 krisen. Enhver global krise er avhengig av at alle viser lederskap, spesielt de som er størst.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 35,9 dollar per fat, opp 0,4 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,91, mens 30-års renten i USA ligger på 1,44 prosent.

Det er flere tegn som tyder på at oljemarkedet vil komme i balanse raskere enn tidligere antatt grunnet produsentenes kuttdisiplin. At forholdet mellom USA og Kina har svekket seg den senere tid kan potensielt sett ødelegge denne positive trenden. Enn så lenge forventer vi at så ikke skjer. Det er naturlig å anta at forholdet mellom USA og Kina vil bedres etter at høstens presidentvalg i USA er unnagjort.

Slik gikk det på Oslo Børs i går

Kommentar: Børsen videre opp tirsdag. DNB ledet an, mens Equinor lagget!

Roger Berntsen – Nordnet

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer