Oslo Børs: Oppgang i vente. Fed sjef Powell forsiktig optimismt. Positive impulser fra Asia. Oljeprisen kraftig opp

Powell sa i et intervju med CBS News (60-minutes) søndag, at han ikke så for seg at landet vil gå inn i en depresjon selv om dagens arbeidsledighetstall er lik de vi hadde under depresjonen på 30-tallet.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 1,2%, eller innenfor intervallet [0,9, 1,5]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,5 prosent i snitt fredag.

De amerikanske børsene endte opp fredag, men ikke for uken som helhet. Dow Jones indeksen falt 2,7 prosent i uken som var, mens den teknologitunge Nasdaq indeksen falt 1,1 prosent.

Investorene frykter en ny smittebølge vil skylle over verden, nå som stadig flere land gjenåpner sine aktiviteter. Når det er sagt, tallene har ikke forverret seg vesentlig til nå.

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte opp 0,3 prosent i natt.

Positive kommentarer fra USAs sentralbanksjef Jerome Powell, ga oppgang i Asia i mandag.

Powell sa i et intervju med CBS News (60-minutes) søndag, at han ikke så for seg at landet vil gå inn i en depresjon selv om dagens arbeidsledighetstall er lik de vi hadde under depresjonen på 30-tallet.

Videre, såfremt det ikke skulle bli en ny tøff smittebølge forventet han at amerikanske økonomi vil komme sterkt tilbake i 2. halvår, men understreket at en effektiv vaksine vil være nødvendig for å komme tilbake til der vi var for virusutbruddet inntraff.

Samlet sett fremsto Powells uttalelser positive.

Olje og valuta Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 33,6 dollar per fat, opp 5,9 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 10,21, mens 30-års renten i USA ligger på 1,33 prosent.

Oljeprisen har løftet seg ytterligere gjennom helgen som en følge av bedret markedsbalanse. Oljeetterspørselen stiger nå gradvis i takt med at flere land åpner opp sine respektive økonomier. I tillegg strupes oljeproduksjonen dag for dag.

Det er naturlig å anta at Oslo Børs vil profitere på helgens oljeprisoppgang, gitt dens store eksponering mot oljesektoren.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer