Gå til hovedinnhold

Oslo Børs: Oppgang i vente. FED åpner opp for rentekutt.

  • Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,5%, eller innenfor intervallet [0,3, 0,6]%.

Uendret styringsrente i USA, men med knappest mulig margin

Den amerikanske sentralbanken (FED) holdt som ventet, renten uendret i går. 8 av 17 medlemmer av rentekomitéen ville for øvrig kutte, dermed ble det en beslutning med knappest mulig flertall. Markedet priser for øvrig inn mer enn ett kutt inneværende år, noe som har gitt kortsiktige positive effekter i aksjemarkedene, spesielt i de amerikanske. Når det er sagt, usikkerheten er fremdeles stor gitt at handelskrigen mellom USA og Kina fortsatt pågår, samtidig som en mulig løsning av denne er sannsynlig.

Norges bank hever renten i dag, men senker rentebanen?

I dag skal Norges Bank avholde rentemøte. Det ligger i kortene at renten blir satt opp med 0,25 % poeng, men pga. vesentlige negative endringer i globale vekstutsikter den siste måneden, vil rentebanen mest sannsynlig bli nedjustert, tror vi. Det kan nevnes at den amerikanske 10-års renten falt under 2 % i natt, noe som er et klart tegn på av økonomisk avmatting. Forrige gang 10-års renten var under 2 % var i 2016.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer