Oslo Børs: Oppgang i vente. Få impulser fra Asia i natt. Oljeprisoppgang etter Trump-uttalelser

Trump uttalte i går kveld at han forventer at Saudi Arabia og Russland blir enig om midlertidig våpenhvile i den pågående oljepriskrigen

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 1%, eller innenfor intervallet [0,7, 1,7]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -4,4 prosent i snitt onsdag.

Alle sektorene på Wall Street falt. Verst gikk det utover finans og eiendom. Investorene frykter nå (basert på seneste utvikling i smitte -og dødstall) at USA vil bli hardere rammet av Covid-19 viruset enn de fleste andre. Om så skulle skje vil landets tiltak måtte skjerpes ytterligere i tiden som kommer.

De neste to ukene vil, ifølge ekspertene, bli tøffe. Til nå har rundt 5000 mennesker mistet livet i USA som en følge av viruset. På verdensbasis er dødstallene på 47 tusen. Når det er sagt, gitt at aksjemarkedene er fremoverskuende av natur, bør disse snu før virusutbruddet har nådd sitt klimaks.

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte opp 0,1 prosent i natt.

Det skjedde lite på børsene i Asia torsdag. Investorene valgte å forholde seg rolige tross gårsdagens fall i USA. Det skal for øvrig sies at aktiviteten i Asia er i ferd med å ta seg opp gitt at virusbølgen traff denne regionen først.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 26,8 dollar per fat, opp 6,6 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 10,33, mens 30-års renten i USA ligger på 1,21 prosent.

Trump uttalte i går kveld at han forventer at Saudi Arabia og Russland blir enig om midlertidig våpenhvile i den pågående oljepriskrigen. Trump skal nå sette seg ned med de største oljeselskapene i USA for å diskutere hvilke muligheter som finnes for å bringe stabilitet tilbake i oljemarkedet.

Lyttetips: I denne ukens #Markedspuls diskuterte vi oljepriskrigen, dets spillere (Saudi Arabia, Russland og USA) og hvem vi tror går seirende ut av denne. (innslaget kommer 45 minutter ut i sendingen)

#Markedspuls med Mads og Roger

Slik gikk det på Oslo Børs i går

Kommentar: Oslo Børs gikk nok en gang «mot strømmen». I dag som i går, var det lakseaksjene og Equinor som viste vei

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer