Oslo Børs: Oppgang i vente etter nye rekordnoteringer på Wall Street torsdag!

Oslo Børs (OBX-indeksen) endte opp 0,7 prosent torsdag, mens de toneangivende indeksene i USA steg mellom 0,4 og 0,7 prosent. De amerikanske indeksene endte på ny i all-time high, godt hjulpet av teknologi -og konsumaksjer

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,3%, eller innenfor intervallet [0,1, 0,4]%.

Roger Berntsen, Analytiker i Nordnet

Norge, Europa og USA

Oslo Børs (OBX-indeksen) endte opp 0,7 prosent torsdag, mens de toneangivende indeksene i USA steg mellom 0,4 og 0,7 prosent. De amerikanske indeksene endte på ny i all-time high, godt hjulpet av teknologi -og konsumaksjer. S&P 500, verdens viktigste aksjeindeks, er opp hele 28 prosent i 2019, mens den teknologitunge Nasdaq indeksen, med Apple i spissen, er opp hele 34 prosent i samme periode. Det har for øvrig vært heftig oppgang på de fleste børser rundt om i verden, inkludert Oslo børs som er opp 15 prosent i år. Når det er sagt, årets oppgang må sees i lys av fjorårets begredelige avslutning, der flere aksjeindekser, deriblant S&P 500, korrigerte ned 20 prosent på frykt for en eskalerende handelskrig mellom USA og Kina.

Hør også: #pengepodden – Refleksjoner fra 2019 & Spådommer for 2020

Asia, olje mv.

De asiatiske børsene endte blandet fredag, til tross for torsdagens positive avslutning på Wall Street. Investorene i regionen benyttet dagen til å sikre seg gevinster etter den siste tids oppgang. Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 66,6 dollar per fat, opp 0,4 prosent fra gårsdagens nivåer. Gitt den positive utvikling i handelskrigen venter mange at etterspørselen etter olje og oljeprodukter vil ta seg opp i 2020. Kina har dessuten fjernet tollbarrierene på import av olje og oljeprodukter fra USA, noe som kan komme tankaksjer som Frontline og Hunter Group til gode i tiden som kommer.

Hør også: Investorpresentasjon og Q&A med Frontline

Les også: IMO2020 og hvorfor jeg investerer i Hunter Group

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer