Oslo Børs: Oppgang i vente etter at Nasdaq indeksen endte i pluss for året i går

Gårsdagens oppgang i USA (Nasdaq i pluss for året) smittet over på børsene i Asia fredag. Investorenes optimisme er for øvrig også forankret i troen på at det verste er over hva angår Covid-19 situasjonen

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,7%, eller innenfor intervallet [0,4, 1]%. AKER, KOG, SSO, MING, ELK i fokus (resultater)

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1,2 prosent i snitt torsdag.

Den teknologitunge Nasdaq indeksen endte i pluss for året i går, noe som må sies å være en aldri så liten bragd. Når det er sagt, denne indeksen består av en rekke selskaper som har vist seg å ha relativt robuste forretningsmodeller i krisetider, deriblant Apple (mobil, nettbrett, apps), Alphabet (søk, strømmetjeneste), Netflix (strømmetjeneste), Microsoft (software, cloud, videokonferanse), Activision Blizzard (gaming) mfl.

Den brede S&P 500 indeksen er for øvrig ned 11 prosent i 2020. Med unntak av den danske børsen som er opp 3 prosent i år, er de fleste andre børsindekser ned mellom 10 og 25 prosent. Den danske børsen består av store defensive selskaper som bl.a. Novo Nordisk (diabetesmedisiner), derfor klarer den seg ofte best når urolighetene er som størst.

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte opp 1,3 prosent i natt.

Gårsdagens oppgang i USA (Nasdaq i pluss for året) smittet over på børsene i Asia fredag. Investorenes optimisme er for øvrig også forankret i troen på at det verste er over hva angår Covid-19 situasjonen. Vekstimpulsene er i ferd med å ta seg opp i takt med at flere land nå er i gang med å gjenåpne sine økonomier etter å ha vært fullstendig nedstengt i en lengre periode.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 29,9 dollar per fat, ned -2,4 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 10,2, mens 30-års renten i USA ligger på 1,32 prosent.

Oljeprisen (brent blend) fortsetter å vake rundt 30 dollar. Fremdeles er tilbudsoverskuddet stort, dog etterspørselsimpulsene er i ferd med å ta seg opp etter Covid-19 kollapsen tidligere i år.

Ser man på oljeprisen lenger frem i tid (fremtidsprisene) er disse stigende, noe som indikerer at markedsbalansen stadig blir bedre. Dette skyldes at alle verdens oljeprodusent, inkludert Norge, har gått sammen i en felles dugnad om å strupe produksjonen i disse krisetider.

Slik gikk det på Oslo Børs i går

Kommentar: Alle sektorer steg torsdag, det til tross for at det ble sluppet en bråte med kvartalstall

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer