Oslo Børs: Oppgang i vente. Den amerikanske sentralbanken infridde. Resultatsesongen i fokus

Den amerikanske sentralbanken holdt som ventet, styringsrenten (Fed Funds Rate) i ro på null prosent ifbm. gårsdagens rentemøte. Sentralbanksjefen Jerome Powell, ga uttrykk for at den økonomiske nedturene vi nå står ovenfor er den verste i manns minne og at sentralbanken er innstilt på å benytte seg av alle “verktøy” de har

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,2%, eller innenfor intervallet [0, 0,4]%. DNO, Amazon, Apple, Electronic Arts, FaceBook og Mastercard mfl. i fokus (resultater)

Roger Berntsen – Analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1,1 prosent i snitt.

Den amerikanske sentralbanken holdt som ventet, styringsrenten (Fed Funds Rate) i ro på null prosent ifbm. gårsdagens rentemøte. Sentralbanksjefen Jerome Powell, ga uttrykk for at den økonomiske nedturene vi nå står ovenfor er den verste i manns minne og at sentralbanken er innstilt på å benytte seg av alle “verktøy” de har inntil COVID-19 viruset er bekjempet. Investorene svarte med å sende børsene opp.

De store teknologiselskapene, Apple (+1,9%), Amazon (+1,1%), Alphabet (Google) (+1,5%) og FaceBook (+1,4%) var også i fokus i går grunnet pågående saker knyttet til antitrust lovgivningen. Selskapenes ledere stilte alle foran kongressen for å redegjøre for deres praksis knyttet til denne.

Resultatsesongen fortsatte for fullt onsdag, dog med blandede resultater. Både General Electric og Boeing fikk unngjelde for svake tall. Selskapenes aksjer falt hhv. 4,4 -og 3 prosent på skuffelsen.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte opp 0,1 prosent i snitt i natt.

De asiatiske børsene endte så vidt opp torsdag. Investorene i regionen lot seg mindre påvirke av gårsdagens rentemøte i USA enn sine amerikanske likemenn. Nyhetsbildet fortsetter for øvrig å preges av COVID-19 situasjonen. Enn så lenge fortsetter smittetall å øke flere steder, noe som kan tenkes å forlenge den økonomiske nedturen ytterligere.

Når det er sagt, aksjemarkedene er generelt sett sterke grunnet alle stimulansepakker fra verdens sentralbanker og myndigheter. De fleste kjente børsindekser er ikke lengre i korreksjonsmodus. Oslo Børs derimot, samt enkelte andre europeiske indekser er fremdeles ned mer enn 10 prosent fra toppen.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 43,7 dollar per fat, uendret fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,06, mens 30-års renten i USA ligger på 1,23 prosent.

Oljeprisen har stått på stedet hvil det siste halve døgnet, dermed er det ingen ekstra drahjelp å få fra denne i dag. Når det er sagt, stabil oljepris må sies å være positivt gitt den vanskelige situasjonen verdensøkonomien er i. Kampen mot COVID-19 viruset er langt fra over, noe de siste ukers smittetall er et bevis på.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer