Oslo Børs: Oppgang i vente. Børsrally i Asia, tross stigende smittetall

Smittetallene verdene over, spesielt i USA, fortsatte å stige gjennom helgen. Investorene i Asia derimot, lot seg ikke skremme av den negative utviklingen, da de sendte børsene i regionen kraftig opp. Det er naturlig å anta at dette vil hjelpe de europeiske børsene i dag, i alle fall i åpningsminuttene

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 1,1%, eller innenfor intervallet [0,7, 1,4]%. KVAER i fokus.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De amerikanske børsene holdt stengt fredag

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte opp 3 prosent i snitt i natt.

Smittetallene verdene over, spesielt i USA, fortsatte å stige gjennom helgen. Investorene i Asia derimot, lot seg ikke skremme av den negative utviklingen, da de sendte børsene i regionen kraftig opp. Det er naturlig å anta at dette vil hjelpe de europeiske børsene i dag, i alle fall i åpningsminuttene.

Denne uken starter for øvrig resultatsesongen for 2. kvartal, dermed vil investorene få svar på hvor hardt selkapene har blitt rammet av COVID-19 pandemien. Først ut blant de norske selskapene er Ocean Yield og Kværner på torsdag. De største selskapene kommer på løpende bånd fra og med neste uke.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 42,6 dollar per fat, opp 0,4 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,43, mens 30-års renten i USA ligger på 1,46 prosent.

Over 200 tusen nye COVID-19 smittede ble registrert på et døgn ila. helgen, ifølge. WHO. Spesielt USA tallene var høye, noe som truer den igangsatte gjenåpningsfasen av amerikanske økonomi.

Flere stater, hovedsakelig i den sørlige delene av USA, rammes nå hardt av smittebølge nr. 2. Det ligger i kortene at kjøresesongen, og dermed etterspørselen etter bensin/olje, vil påvirkes negativt av den siste tids smitteutvikling.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer