Oslo Børs: Nedgang i vente, tross oppgang i Asia. OPEC i fokus

Den amerikanske sentralbanken (Fed) kuttet renten med 0,5 prosentpoeng som en respons Coronavirusets negative innvirkning på økonomien. Kuttet kom for øvrig mellom to møter, noe som indikerer alvorlighetsgraden i situasjon. Forrige gang det skjedde var i 2008 (finanskrisen)

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,8%, eller innenfor intervallet [-1,1, -0,5]%.

Roger Berntsen, analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -2,9 prosent i snitt tirsdag.

Den amerikanske sentralbanken (Fed) kuttet renten med 0,5 prosentpoeng som en respons Coronavirusets negative innvirkning på økonomien. Kuttet kom for øvrig mellom to møter, noe som indikerer alvorlighetsgraden i situasjon. Forrige gang det skjedde var i 2008 (finanskrisen).

Det ligger for øvrig i kortene at renten vil bli satt ytterligere ned i tiden som kommer, i alle fall er det det markedet priser inn. Kraftige rentekutt fra Fed vil, slik vi ser det, “tvinge” Norges Bank til å kutte sin styringsrente også.

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte opp 0,9 prosent i natt.

De asiatiske børsene steg videre onsdag. Investorenes optimisme skyldes gårsdsgens rentekutt fra Fed (den amerikanske sentralbanken). Når det er sagt, utfordringene for de fleste sentralbankene rundt om i verden er at rentenivået allerede er lavt. Det betyr at det er ikke mye å gå på på nedsiden. Videre, lavere styringsrenter gir stadig lavere marginer (overskudd) for bankene, som igjen er viktige institusjoner for finansiell stabilitet. Mao. ligger det i kortene at kraftige finanspolitiske tiltak vil bli en nødvindighet i de landene/regionen der renten er nær null i dag, som f. eks i EU.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 52,4 dollar per fat, ned -1,3 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,26, mens 30-års renten i USA ligger på 1,6 prosent.

Oljeprisen og global vekst går hånd-i-hånd, derfor er det viktig for OPEC å sørge for at tilbudet av olje matcher ettersørselen. Gitt svakere vekstutsikter grunnet Coronavirusets globale utbredelse må oljetilbudet begrenses ytterligere hvis prisen skal opprettholdes. Ryktene går nå på at OPEC+ (OPEC pluss Russland) vil kutte sin samlede produksjon med ytterligere 1 millioner fat. Partene skal avgjøre dette ila. de neste to dagene, ifbm. OPEC-toppmøte

Slik gikk det på Oslo Børs i går

Kommentar: Fed «innfridde» med dobbelt rentekutt. Børsen i «taket»

Roger Berntsen, analytiker i Nordnet

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer