Oslo Børs: Nedgang i vente, tross nye rekordnoteringer på Wall Street.

Rekordraset fortsette på Wall Street tirsdag, anledet av teknologiaksjene. De fleste tek-aksjene er notert på NASDAQ indeksen, som er opp 12,9 prosent i 2020 (all-time high). Dow Jones Industrials derimot, er ned 8,3 prosent i år.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,4%, eller innenfor intervallet [-0,6, -0,3]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,6 prosent i snitt i går.

Rekordraset fortsette på Wall Street tirsdag, anledet av teknologiaksjene. De fleste tek-aksjene er notert på NASDAQ indeksen, som er opp 12,9 prosent i 2020 (all-time high). Dow Jones Industrials derimot, er ned 8,3 prosent i år.

Etter utbruddet av COVID-19 viruset har investorene flokket seg rundt selskaper som profiterer på at folk tilbringer betydelig tid i hjemmet, det være seg Netflix (strømmetjeneste), Microsoft (hjemmekontor), Apple og Alphabet (underholdning), Amazon (netthandel) og Activision Blizzard (gaming).

Dette er for øvrig selskaper som allerede før virusutbruddet var blant børsens aller største selskaper. Mao. har virusutbruddet paradoksalt nok, bidratt til at disse selskapene har forsterket sin posisjon i markedet.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte opp 0,1 prosent i snitt i natt.

Det ble en relativt rolig dag på de asiatiske børsene i dag, dermed lot ikke investorene seg rive med at optimismen i USA tirsdag. Økte smittetall globalt har gjort mange skeptiske på fortsettelsen.

Hvorvidt smittetallene vil gi betydelig økning i dødstallene gjenstår å se. Enn så lenge ser det ikke ut til å være tilfelle. Skulle den nye smittebølgen (mittebølge nr. 2) komme ut av kontroll må vi forvente gjeninnføring av ulike restriktive tiltak. Det ligger for øvrig ikke i kortene at verdenssamfunnet vil bli stanset på nytt, slik det ble i mars måned.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 42,5 dollar per fat, ned -2,2 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,5, mens 30-års renten i USA ligger på 1,51 prosent.

Råoljelagrene i USA steg på nytt i forrige uke, mens lagrene for bensin falt. Samlet sett var statistikken negativ. Når det er sagt, bensinforbruket er ventet å stige videre fremover da folk i stor grad vil bruke bilen, fremfor fly i forbindelse med sommerferien.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer