Oslo Børs: Nedgang i vente. Svake impulser fra børsene i USA og Asia. Økte smittetall bekymrer mange investorer

Aksjene falt på nytt i USA fredag. Investorene er bekymret for utviklingen i smittetallene. I enkelte stater har nådd så høye smittenivåer at den planlagte gjenåpningen av økonomien må utsettes. Det er spesielt stater sør i USA som rammes hardt, deriblant Texas og Florida.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,7%, eller innenfor intervallet [-0,9, -0,5]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -2,6 prosent i snitt.

Aksjene falt på nytt i USA fredag. Investorene er bekymret for utviklingen i smittetallene. I enkelte stater har nådd så høye smittenivåer at den planlagte gjenåpningen av økonomien må utsettes. Det er spesielt stater sør i USA som rammes hardt, deriblant Texas og Florida.

Smittetallene globalt fortsetter også å stige, dog dette er mer eller mindre som ventet gitt at verden er i gjenåpningsmodus.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte ned -1,3 prosent i snitt i natt.

Ifølge tall fra John Hopkins Universitet har Covid-19 viruset krevd en halv millioner menneskeliv verden over. Enkelte regioner/land er mer rammet enn andre.

Usikkerheten er stor blant mange investorer om hvorvidt den økonomiske gjeninnhentingen vil stoppe opp som en følge av dette. I forrige uke nedjusterte IMF, det internasjonale pengefondet, vekstutsiktene for 2020 ytterligere.

Når det er sagt, aksjemarkedene er fremoverskuende av natur, og basert på utviklingen siden mars, tror de fleste at det verste er bak oss hva gjelder Covid-19 krisen.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 40,3 dollar per fat, ned -1,2 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,66, mens 30-års renten i USA ligger på 1,37 prosent.

Oljeprisen holder seg fremdeles over 40 dollar (brent blend). Biltrafikken har vært sterkt økende de siste ukene grunnet mangel på flytilbud i sommersesongen på den nordlige halvkule. Dette har bidratt til økt etterspørsel etter bensin/olje. Mao. folk ser ut til å ville reise/feriere tross den siste tids smitte økning, noe som isolert sett er positivt

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer