Oslo Børs: Nedgang i vente. Skuffende makrotall fra USA gav aksjefall i USA og Asia

Svake ISM tall fra USA gav aksjefall på Wall Street tirsdag kveld. De toneangivende indeksene (S&P500, DJIA og Nasdaq) endte til slutt ned over en prosent.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,4%, eller innenfor intervallet [-0,6, -0,3]%.

Amerikansk økonomi viser svakhetstegn

Svake ISM tall fra USA gav aksjefall på Wall Street tirsdag kveld. De toneangivende indeksene (S&P500, DJIA og Nasdaq) endte til slutt ned over en prosent.

Svake makrotall, spesielt fra USA, er dårlig nytt for verdensøkonomien, gitt dens størrelse. Dette var for øvrig andre måned på rad at de viktige ISM tallene kom inn på den svake siden. Det er naturlig å anta at det er handelskrigen mellom nettopp USA og Kina som nå er i ferd med å innhente amerikansk økonomi. Dvs. frem til nå har de største makrosvekkelsene kommet utenfor USAs grenser.

De asiatiske børsene lot seg naturlig nok påvirke av gårsdagens utvikling i USA. Mao, ligger det i kortene at børsene i Europa, inkludert Oslo Børs, vil starte dagen i rødt. Oljeprisen, som er viktig for en rekke norske selskaper, er noe ned fra gårsdagens nivåer.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer